Že jsem byl v televizi? No a co, tak jsi byl, řekl se smíchem odpověď své dcery kapitán Petr Švach

/Rozhovor/ O víkendu se podařil našemu kapitánovi Petrovi Švachovi husarský kousek. Ihned z rozehry po obdržené brance svým kopem překvapil domácího brankáře a neskutečnou trefou nám zajistil remízu. Nyní jsme si pro vás připravili obsáhlý rozhovor včetně videa. Branka se objevila i v televizi a je nominována v soutěži Fortuna Gól snů!

V uplynulém týdnu jsme hráli pohár ve Valašském Meziříčí. Ty jsi naskočil až v závěru prodloužení. Proč tomu tak bylo?
V úterý na tréninku jsme se s trenérem domlouvali, že bych si odpočinul. Po těžkém zápase se Stráním jsem se cítil rozbitý, proto jsem chtěl pošetřit síly.

Bylo vyřazení z poháru velké zklamání?
Je to škoda, protože teď se losovalo další kolo a mohl dojet nějaký atraktivní soupeř. Což by mohlo být zajímavé pro nás a hlavně pro diváky.

Po domácí výhře proti Strání jsme jeli do Hodonína. Jak jsi viděl tento zápas ze svého pohledu?
Věděli jsme, že to bude těžký zápas. Myslím si, že jsme odehráli slušné utkání a bod tomu odpovídá, protože Hodonín má kvalitu. S venkovním bodem na rozjezd panuje spokojenost.

Tobě se podařilo dát vskutku neočekávaný gól. Popiš nám ho.
Určitě je to můj nejhezčí gól v kariéře. Vyplynul z momentální situace, kdy jsme stáli po obdržené brance u půlky a jen jsem mrkl na soupeřova brankáře, co dělá. První myšlenka byla, že to zkusím, jejich golman mi to v tomhle ulehčil, protože hleděl někde pod sebe na kopačky, tak jsem to zkusil a ono to vyšlo.(úsměv)

Když jsi viděl, že míč letí správným směrem, co jsi prožíval?
Už dle nákopu šlo vidět, že balon letí dobře. Tři čtyři vteřinky jsem čekal s napětím, co bude a pak na mě padla euforie. Já si prvních pět vteřin ani nepamatuji, mívám to takhle po gole a po tomhle obzvlášť. Ta radost byla skutečně upřímná a veliká.

Vstřelená branka proběhla veřejnými médii, např. hlavní sportovní relací na Nově v rubrice Borec na konec. Jak tohle vnímalo tvé okolí. Měl jsi velkou odezvu?
První odezvu jsem měl od moji dcery, kterou fotbal tolik nezajímá. Když to viděla, tak mi řekla, že no a co, tak jsi v televizi. Tomu jsem se zasmál. Jinak hodně lidí mi pogratulovalo, píplo mi hodně sms. Je to příjemné. Zatím se mi ale neozval do dnešního dne(pozn. rozhovor vznikal ve středu) náš pokladník, Lukáš Mezírka, který stále mlčí a vůbec nevím, co mě tedy čeká. (smích)

V týmu je nebývalá marodka, sestava se pořád mění. Čím si to vysvětluješ?
Je pravda, že teď nás potkalo hodně zranění. Při zápase se to může stát každému, ale jinak každý sám ví, co pro své zdraví dělá či ne. Regenerace je důležitá a každý by se měl starat o své tělo. Snad se to u nás zastaví a otočí k lepšímu.

Po reorganizaci bude opět k vidění Valašské El Clásico, tedy derby proti Brumovu. Jak se na něj těšíš?
Osobně se těším na Brumov. Jsem rád, že je zpět v naší soutěži, protože zápasy s Brumovem jsou jiné než s ostatními týmy jak z pozice hráče, tak z pozice diváka. Tohle derby tady bylo roky rokoucí a je jenom dobře, že se zápas vrátí. Já se těším, vždy si užívám tenhle zápas.

O víkendu hostíme doma Přerov. Jaký zápas očekáváš?
Bude to těžké utkání. Každý zápas v divizi je těžký, když k tomu přistoupíme laxně nebo jej podceníme, tak jsem přesvědčený, že se nám to vymstí. Je to vyloženě o nás, jak se na zápas přichystáme, ale věřím, že utkání zvládneme.

TV NOVA: Borec na konec – Petr Švach

Petr Švach se dostal do nominace soutěže Fortuna Gól snů. Níže dáváme odkaz, kde budeme rádi, když dáte Petrovi svůj hlas. Děkujeme!

https://www.prihraj.cz/fortuna-gol-snu