Dorostenci v prvním zápase podzimní části podlehli doma Starému Městu

/Újezd/ Novou sezonu naši dorostenci zahajovali až tuto sobotu, protože svůj první zápas minulý týden na žádost hostujícího týmu z Mladcové, přeložili na pozdější termín. Zápas jsme nehráli ve Slavičíně, ale díky spolupráci z klubem SK Újezd, jsme využili nabídky a zápas sehráli tam.

FC TVD Slavičín

1:3 (1:1)

Branky: Staněk
Sestava: Böhm – Kubíček, Bařinka, Šenovský, Hrabina – Šoman, Bor, Švehlák, Melichařík (C), Staněk – Kovář
Střídali: Karlík, Hovořák, Drga

Zápasový komentář

Hned v úvodu zápasu jsme mohli jít do vedení, kdy si za obranu zaběhl Melichařík, bohužel neproměnil. Prakticky hned z protiútoku soupeř svou šanci využil 0:1. Ještě neběžela ani pátá minuta a už bylo i srovnáno. Po pěkné kombinační akci Melichařík – Šoman – Kovář se dostal míč až k osamocenému Staňkovi a ten nedal brankáři hostů šanci 1:1. Po tomto divokém začátku se hra uklidnila a odehrávala se spíše mezi šestnáctkami. Oba týmy hrozily hlavně ze standardních situací, ale do poločasu už branka nepadla.

I ve druhé půli to byl spíše boj s rozehrávkou, přesností a kombinací. Ta nás zlobila nejvíc a soupeř nás tak přitlačil na vlastní polovinu. Soupeř svůj tlak stupňoval, ale všechny slibné akce pochytal pozorně chytající M. Böhm. Když už to vypadalo, že zápas skončí nerozhodně, chybovali jsme v obraně, následně faulovali v pokutovém území a z nařízené penalty soupeř odskočil na 1:2. V samotném závěru zápasu jsme vrhli všechny síly k vyrovnání, žel soupeř skóroval do otevřené obrany a dal utkání konečnou podobu 1:3.

Pozápasový komentář

,,Klukům nic nevyčítám. Je vidět, že budujeme nové družstvo a navíc soupeře jako nováčka soutěže jsme neznali, takže jsme netušili, jakou má sílu. Víc než se soupeřem jsme bojovali sami se sebou. Bylo na nás znát, že jsme teď de facto 14 dní stáli a že nám chybí herní rytmus. Soupeř si vítězství zasloužil, my se z toho musíme poučit a dobře připravit na další utkání,“ uzavřel své hodnocení trenér Michal Švach.