Béčko zvítězilo v domácím derby proti Bylnici

/Slavičín/ V prvním domácím utkání podzimní části hostila rezerva Slavičína nedalekou Bylnici. Toto derby slibovalo zajímavý zápas a nelítostný boj, který dopadl nakonec lépe pro naše barvy!

FC TVD Slavičín

3:1 (2:1)

Branky: Šťastný, Titov a vlastní
Sestava: Böhm – Dobiáš, Ondruš, Blažek, Salajka – Fojtík, M. Švach, Titov, Bartoš – Rožek, Šťastný
Střídali: Staněk, J. Častulík

Zápasový komentář

Od počátku se s velkou chutí pustili do slavičínských mladíků hosté z Bylnice a vytvořili si několik nebezpečných situací, ale žádnou neproměnili. Prvních 20 minut patřilo jednoznačně hostům, ale domácí provedli drobné úpravy v rozestavení, dali míč na zem a začali dobře kombinovat a převzali iniciativu. Výsledkem byla vedoucí branka, kterou vstřelil Salajka, jehož střelu si ve 22. minutě nešťastně do vlastní brány srazil hostující Krahula. Slavičín dál velmi dobře kombinoval, ale po rychlém protiútoku a následném rohu hosté ve 27. minutě vyrovnali. Domácí však již nabyli sebevědomí a pokračovali v nátlakové hře a po tvrdé střele aktivně hrajícího Fojtíka se ve 33. minutě k odraženému míči dostal Šťastný, který zajistil vedení 2:1. Do poločasu si domácí vytvořili několik slibných šancí, ale skóre se neměnilo.

Do druhé půle vstoupili hosté s několika změnami a změnili také hru, snažili se o brejkové úniky a také byli nebezpeční v pokutovém území, ale všechny jejich šance skončily na rukavicích skvěle chytajícího Martina Böhma. Naopak nám se podařilo v 61. minutě vstřelit pojišťující branku posilou Titovem. V závěru hosté otevřeli hru a domácí tak měli možnost z několika úniků zvýšit, ale skóre se již nezměnilo.

Pozápasový komentář

,,Bylnice byla v minulých letech náš tradiční soupeř v přípravných utkáních, a tak jsme věděli co očekávat. Přesto nás z počátku zaskočili aktivní hrou, na což jsme však dobře zareagovali a od 20. minuty hráli svou hru. Utkání bylo po celý průběh zajímavé, plné osobních soubojů. Mrzí mě zranění stopera Filipa Ondruše, který musel být po střetu se soupeřem střídán. Výborný výkon předvedl mladý Böhm v naší brance, ale pozadu nezůstali ani ostatní, za což všem patří velký dík,“ shrnul spokojeně první výhru béčka trenér Jiří Váňa.