Remízu z půdy Hodonína zařídil exkluzivním gólem kapitán Petr Švach

/Hodonín/ Na půdě bývalého třetiligového týmu Hodonína jsme urvali cenný bod. Pokaždé jsme prohrávali, ale vždy jsme v krátké době srovnali stav. Zejména druhá branka našeho kapitána Petra Švacha stála za to. Trefil se přímo po rozehře z půlky hřiště. Bravo!

2:2 (1:1)

FC TVD Slavičín
Branky: Juřica, P. Švach
Sestava: Jelínek – Goňa, Kalus, Elšík, Mezírka – Horáček, Kopilec, P. Švach – Žůrek, Juřica, Kořenek
Střídali: Salajka, Rožek, Kocián, T. Švach

Pozápasový komentář

V zápase s Hodonínem jsme využili k překvapení všech Pavla Elšíka, který před sezonou oznámil konec kariéry. ,,Donutil nás k tomu stav na pozici stopera. V zápase s Valašským Meziříčí dohrával Tomáš Švach s pochroumaným kotníkem, Kocián ještě není zcela v pořádku, další stoper Fojtík stále ani nezačal trénovat a Kalus měl naštíplou kost. Ten teprve dvakrát trénoval, ale šel do zápasu. S Pavlem byla domluva, že když bude mít ve svém programu prostor a volno, tak nám přijde pomoct. Absolvoval v pátek jeden trénink a šel rovnou do zápasu. U něj jde vidět zkušenost, vidí ten fotbal. Pro něj to byla jako jízda na kole. Sice se ze začátku ještě po té prodlevě malinko hledal, ale pak se do toho dostal a bylo to v naprostém pořádku,“ vysvětlil chvilkový návrat trenér Petr Slončík.

Poté se už pustil do hodnocení samotného zápasu. ,,Hodonín má kvalitu. Ve svých řadách má kvalitní hráče. V utkání bylo na můj vkus málo fotbalu jak z naší, tak i soupeřovi strany. Hrálo se hodně nakopávaných míčů a bylo to spíše soubojové. Hodonín nám nejprve dvakrát zahrozil, pokaždé po centru ze strany, ale nám to jako varování nestačilo. Po odvrácené standardní situaci nám vrátili pěkným centrem do vápna a jejich útočník si dobře našel míč a vstřelil vedoucí branku,“ popsal obdrženou branku trenér a zdůraznil. ,,U takových situací musíme být blíže k hráčům, nesmíme jim nechávat tolik volného prostoru,“ řekl a pokračuje vyrovnávací brankou. ,,Tam jsme to dobře sehráli a hlavně Vlasťa Juřica udělal pěknou individuální akci. Byl v tahu, zbavil se dvou obránců a chladnokrevně zakončil na bližší tyč.“

Druhý poločas byl plný nepřesností na obou stranách, přesto jsme opět prohrávali. ,,Jejich hráč se nám vytočil v šestnáctce a křižnou střelou trefil bránu. My vzápětí však vyrovnali stav. To, co předvedl Peťa Švach, to se jen tak nevidí, klobouk dolů. Jako hráč jsem zažil, aby někdo ze hry dal branku z vlastní půlky, ale přímo z rozehrávky, to ještě ne,“ usmíval se spokojeně kouč.

Do konce zápasu se skore nezměnilo a tak jsme se s Hodonínem rozešli nerozhodně. ,,Remíza je zřejmě zasloužená. Vím, že umíme hrát lépe, ale měli jsme náročný program, k tomu ve středu v nohách 120 minut z poháru, takže klobouk dolů před týmem, jak to kluci zvládli. My v této situaci, kdy pořád měníme sestavu a posty, nemůžeme očekávat fotbalové zázraky, ale důležité bylo, že kluci do toho zápasu dali srdce,“ zakončil své hodnocení trenér Petr Slončík.

Napsali o nás

VIDEO: Švach zařídil TVD bod kuriózní trefou z půlky hřiště – zlinsky.denik.cz