Rezervě se nedařilo. Z Prostřední Bečvy se vrátila s prázdnou

/Prostřední Bečva/ V prvním kole soutěže zavítala rezerva Slavičína do Hutiska, kde ji hostil tým Prostřední Bečvy, která provádí rekonstrukci hřiště.

4:1 (2:1)

FC TVD Slavičín
Branky: Bartoš
Sestava: Jelínek – Dobiáš, Ondruš, Žůrek, Salajka – Bor, Staněk, M. Švach, Bartoš – Častulík, Šťastný
Střídali: Šoman, Bařinka, Hrabina

Zápasový komentář

Po počátečním „oťukávání“ se domácí hned v 8. minutě šťastnou tečovanou střelou ujali vedení. Hosté se snažili kombinovat a dostávali se častěji před branku domácích, kteří hráli jednodušší přímočarý fotbal. Bohužel po jedné z akcí protlačili míč ve 26. minutě za záda hostujícího brankáře Jelínka. Hosty to nepoložilo a naopak zcela převzali iniciativu a do poločasu snížili ve 36. minutě na 2:1 a vytvořili si několik šancí, které však neproměnili.

Ve druhé půli se začalo opatrně a hostující mladíci postupně přebírali iniciativu, ale v 58. minutě po nedorozumění a obrovské chybě slavičínské obrany domácí trestali a zvýšili na 3:1. Slavičínští mladíci se ještě snažili zvrátit nepříznivý stav, ale v 69. minutě opět chybovali a po zbytečném faulu v pokutovém území inkasovali z nařízeného pokutového kopu po čtvrté. Přes několik následujících velkých šancí se hostům nepodařilo skórovat, a tak vcelku jednoznačným výsledkem 4:1 odjeli poraženi.

Pozápasový komentář

,,V obou mužských týmech našeho klubu je velká marodka a tak jsme museli sáhnout hluboko do řad dorostenců. Mladíci nehráli špatně, ale projevila se nezkušenost v zakončení a k tomu navíc „dětské“ chyby v obraně, které nás připravily o lepší výsledek. Kluci se snažili, ale navíc nám chybělo trochu štěstí v zakončení, které si naopak vybrali domácí,“ zhodnotil úvodní duel trenér Jiří Váňa.