Start soutěže jsme zvládli. Doma jsme porazili silné Strání

/Slavičín/ Těžký zápas v úvodním kole podzimní části divize E jsme zvládli. Poprvé se trefil mladý záložník Kopilec a na druhou branku si přítomných 250 diváků muselo počkat až ke konci utkání, kde jsme přidali ještě další dvě a porazili tak hosty ze Strání 3:0.

FC TVD Slavičín

3:0 (1:0)

Branky: Kopilec, P. Švach, Mezírka z pen.
Sestava: Vypušťák – Goňa, Kocián, T. Švach, Mezírka – Horáček, Kopilec, P. Švach – Žůrek, Juřica, Kořenek
Střídali: Rožek, Salajka, Staněk, Bartoš

Pozápasový komentář

V týdnu se nám zranili další hráči a trenér Petr Slončík řešil opět trable se sestavou. ,,Na poslední chvíli se nám dal dohromady Kocián, který odehrál zápas na stoperu, byť dříve nastupoval na pozici pravého beka. Nakonec se nám to podařilo poskládat. Navíc jsme tam měli dovolené a šlo to vidět na některých hráčích, že z toho vypadli.“

Zachytit úvod soutěže je vždy důležitý. ,,Je to tak. Navíc první zápasy nejsou vůbec jednoduché, protože každému záleží na startu soutěže a jde to vidět i v lize, zápasy jsou nervóznější,“ je si vědom trenér důležitosti začátku soutěže.

Zápas jsme vyhráli jednoznačným rozdílem 3:0, ale výsledek až tak úplně neodpovídá dění na hřišti. ,,Z naší strany bylo dobrých prvních 30 minut co se týče hry i vytvořených šancí. Jakmile jsme vstřelili vedoucí branku, tak se z toho stala spíše válka než fotbal. Bylo k vidění spousta nakopávaných míčů a hra nebyla dobrá,“ uvedl a pokračuje. ,,Šlo vidět, že Strání posílilo. Jejich hráči byli kvalitní a nebezpeční směrem dopředu. Jakmile se dostali do poslední třetiny hřiště, tak nám zatápěli. Měli spoustu standardních situací a nás podržel brankář Vypušťák. Jak soupeř, tak my neproměnili tutovky. Zápas byl rozhodně bohatý na šance a myslím si, že i Strání si zasloužilo dát gól.“

Jedním z momentů, který zvedl z lavičky hostující tým byl souboj ve druhém poločasu na hraně šestnáctky, po kterém se hosté dožadovali penalty. ,,Těžko říct. Já to vidím z lavičky, takže jsem to neviděl přesně. Pomezní to měl blízko, takže to musel vidět jestli hráč hrál míč do rohu nebo se ho nedotkl. Hlavní to u téhle situace nemusel vidět, ale ten pomezní by mu v tomhle případě měl pomoci. Rozhodčí to vyhodnotil tak, jak vyhodnotil,“ pokrčil rameny trenér.

,,S výsledkem a body jsem spokojený. Bohužel s předvedenou hrou až tolik ne, tam se musíme jednoznačně zlepšit, dnes to nebylo ono,“ uvědomuje si trenér i přes výhru nepříliš povedenou hru svého týmu.

Již ve středu zajíždíme na půdu Valašského Meziříčí k prvnímu kolu poháru MOL Cup. ,,Uvidíme, jak to bude probíhat. Dnes jsme sestavu skládali zároveň i s béčkem, někteří hráči šli dnes na plac jen na chvíli. Hlavní bude zdravotní stránka, jak se nám to podaří dát dohromady, ale očekávám vyrovnaný zápas,“ zakončil své hodnocení prologem k příštímu zápasu trenér Petr Slončík.

Napsali o nás

Slavičín byl v derby přesnější. Rozhodl až v závěru – zlinsky.denik.cz

Fotogalerie

Slavičín – Strání – slavicin.rajce.idnes.cz