Předkolo MOL CUP: V derby s Nevšovou jsme si postup pohlídali bez větších potíží

/Nevšová/ To byla nálož! V předkole MOL Cupu jsme zavítali do Nevšové a slavičínští předvedli povedený koncert okořeněný pěknými akcemi a góly. V dalším kole, které se odehraje 14.8.2019, se utkáme s Valašským Meziříčím na jeho půdě.

MOL CUP

0:9 (0:5)

FC TVD Slavičín
Branky: 5xKořenek, 2xP. Švach, Rožek, Staněk
Sestava FC TVD Slavičín
 Vypušťák – Goňa, Kocián, T. Švach, Mezírka – Horáček, Kopilec, P. Švach – Žůrek, Fojtů, Kořenek
Střídali: Kuja, Rožek, Staněk

Pozápasový komentář

Po nepříliš vydařené přípravě jsme přivítali v předkole MOL Cupu sousední Nevšovou. Neměl trenér obavu jak bude vypadat tohle nevyzpytatelné derby? ,,Víme, že předchozí zápasy byly příprava a tady šlo už o ostrý zápas, takže jsem věřil, že to bude v pořádku a potvrdíme roli favorita, což se nakonec podařilo,“ vysvětluje trenér Petr Slončík a pokračuje. ,,Kluci k zápasu přistoupili zodpovědně, což šlo vidět. Projevila se kvalita, šli jsme jednoznačně za vítězstvím, za cílem utkání zvládnout a myslím, že se to podařilo i herně, protože v naši hře se objevovaly velmi dobré věci.“

Poločasové vedení 5:0 bylo jednoznačné a poločasové debaty se nesly v pozitivním duchu. ,,Samozřejmě jsme vedli velkým rozdílem, ale vždycky je co řešit. Bavili jsme se hlavně o detailech hry, zejména naší středové řady a i přes pět branek jsme měli lépe dohrát a vyřešit momenty v útočné fázi,“ má jasno trenér. ,,Jsem velmi rád, že i v druhém poločase nám vydržel velmi dobrý přístup, chuť a koncentrace.“

V zápase se blýskl pěti brankami útočník Dan Kořenek. ,,Jako trenérovi se mi stalo poprvé, aby mi hráč v zápase vstřelil pět branek. Ze začátku tam měl tři čtyři situace, které nevyřešil ideálně a už to trochu vypadalo, že znervózněl, ale zlomil to postupně brankami a pak to bylo v pořádku,“ pochválil na dálku pětibrankového střelce.

Na zápas i přes nepříznivou předpověď dorazilo přes dvě stě lidí. ,,Byla pěkná návštěva, i když já věřil, že přijde ještě více lidí. Bohužel počasí nám nepřálo, což ovlivnilo návštěvu, ale pevně věřím, že přítomným divákům jsme udělali radost ze hry a výsledku,“ zakončil své hodnocení trenér Petr Slončík.

Napsali o nás

Nehráli jsme proti Slavičínu, ale proti Švachovi, glosoval výprask 0:9 Ďurďa – zlinsky.denik.cz

Fotogalerie

Nevšová – Slavičín – slavicin.rajce.idnes.cz