V prvním přátelském utkání jsme prohráli proti zlínskému béčku

/Pitín/ První přátelský zápas jsme odehráli proti zlínskému béčku. V prvním poločase byl stav nerozhodný, ale ve druhé půli si béčko Zlína rychle vytvořilo dvoubrankové vedení a v závěru přidalo ještě jednu branku.

FC TVD Slavičín

0:3 (0:0)

Sestava
1. poločas: Vypušťák – Kocián, Žůrek, Kalus, Mezírka – Goňa, Horáček, L. Šebák, Salajka – Juřica, Kořenek
2. poločas: Böhm – Dobiáš, Žůrek, Kalus, Salajka – Šmotek, Horáček, Šťastný, Staněk – Fojtů, Kořenek

Pozápasový komentář

Na úvod letní přípravy nás čekalo zlínské béčko. ,,Ty první zápasy po pauze a pár trénincích jsou opatrnější. My s tím počítali a proto neřeším až tolik výsledek. Spíše jde o to, aby hráči byli ve hře a v pohybu. Výkon je ještě u všech rozjezdový,“ popsal úvodní dojmy přípravy a zápasu trenér Petr Slončík.

Ten se pak pustil do hodnocení zápasu, kteří naši kluci prohráli díky třem brankám ve druhém poločasu. ,,První půle byla vyrovnaná. Na obou stranách byla spousta ztrát a mužstva si vytvořili dvě šance, ale poločasový stav byl 0:0,“ řekl k první půli trenér a pokračoval druhou. ,,Do druhého poločasu dostali příležitost mladší kluci. Trošku jim trvalo než se srovnali s rychlostí hry. Zlínu se podařilo vstřelit branky a náš výkon se zlepšil až k závěru, kdy tam byly světlé okamžiky,“ zakončil hodnocení trenér Petr Slončík.

Své hodnocení k zápasu přidal také lodivod hostujícího týmu Jan Jelínek. ,,První poločas byl na můj vkus z naší strany pomalý. Hlavně rozjezd, brzdili nás nepřesnosti. Oproti minulému zápasu jsme zlepšili přepínání po ztrátě míče, ale pořád na tom musíme pracovat. Pro oba týmy to byl určitě dobrý zápas. V prvním poločase se střídali dobré i špatné okamžiky na obou stranách,“ uvedl hostující kouč. ,,Z naší strany byl druhý poločas lepší, i když jsme si vědomi, že domácí nastoupili s omlazeným kádrem. Prosadili jsme se po pěkných akcích. V zápase jsme vyzkoušeli nové posty a složení týmu. Pro nás není výsledek důležitý, pořád musíme pracovat na přesnosti a rychlosti v přechodu s míčem,“ ví mladý trenér.

Další zápas odehrajeme v sobotu 20.7.2019 od 10:30 na půdě Slovácka. Zápas se odehraje na Širůchu nebo v Sadech. Místo bude ještě upřesněno.

Napsali o nás

Slavičín podlehl zlínskému béčku, rozhodla druhá půle – zlinsky.denik.cz