Nový ročník divize ,,E“: Reorganizace soutěže přinese více regionálních zápasů

Nová sezona už pomalu klepe na dveře a my jsme si pro vás připravili tu nejdůležitější změnu. Kvůli skončení juniorských soutěží se reorganizovaly divize a díky tomu vznikla jedna nová (skupina F). V divizích nyní bude místo 16 celků pouze 14 a po roce se fanoušci můžou těšit na Valašské El Clásico proti Brumovu! 

Trenér Petr Slončík komentuje reorganizaci. ,,Samozřejmě jsem ji se zájmem sledoval. Celý klub zajímalo, jak to bude v nové divizi vypadat. Loni bylo šest nových mužstev, letos bude sedm nových a až samotná soutěž ukáže jakou bude mít kvalitu doopravdy.“

Co říká na to, že by nová divize mohla být blíže k úrovni Krajského přeboru? ,,S tím určitě nesouhlasím. Je obrovský rozdíl mezi Krajským přeborem a divizí. Nicméně nás zajímá naše kvalita hry a tréninkový proces a je naším úkolem ji prokázat v jakékoliv soutěži,“ má jasno kouč.

Díky vytvoření nové divize, která se pod označením divize sk. F posunula na Slezskou stranu, nám vzniklo více regionálních zápasů. ,,Výhoda těchto nově vzniklých divizí je více lokálních zápasů, kdy se potkají mužstva z regionu. Rozhodně tam vidím atraktivitu pro fanoušky. Pro ně bude mnohem zajímavější jít na zápas proti Brumovu než proti mančaftu, který je 250 km od nás,“ zakončil svůj proslov trenér Petr Slončík.


Přípravné zápasy

13.7.2019 od 10:30 – Zlín ,,B“ (hřiště Pitín)
20.7.2019 od 10:30 – Slovácko ,,B“ (hřiště Slovácko)
27-28.7.2019 od 17:00(termín bude upřesněn – předkolo MOL Cup – Nevšová (hřiště Nevšová)
3.8.2019 – generálka – čas a soupeř v jednání