Béčko v posledním zápase neuspělo na půdě Ratiboře

/Ratiboř/ V posledním utkání jarní části soutěže se utkala družstva Ratiboře a Slavičína. Hrálo se za úmorného vedra na malém hřišti v Ratiboři. Rezerva přijela k utkání s velmi omlazeným týmem, když jejich nejstaršímu hráči bylo 22 let a v základní sestavě nastoupilo 7 dorostenců, mnozí s nulovými zkušenostmi v mužské soutěži.

3:1 (1:1)

FC TVD Slavičín
Branky: Janků
Sestava: Böhm – Bařinka, Dobiáš, Blažek, Miklas – Šmotek, Staněk, M. Švach, Bartoš – Janků, Hyžík
Střídali: Váňa

 Zápasový komentář

Hrál se fotbal plný nepřesností v rozehrávce a chyb jak taktických, tak i individuálních technických. Hosté se ujali vedení hned ve 2. minutě a zaskočili tak tým domácích. Ten se ale rychle vzpamatoval a několikrát zahrozil z protiútoků. Mladíci ze Slavičína se chvílemi snažili o kombinaci, ale vinou nepřesností a nedůrazu tato kombinace vázla. Domácí hráli jednoduše a po jedné z rychlých přímočarých akcí vyrovnali ve 32. minutě na 1:1.

Ve druhé půli se hra ještě zpomalila a pohled na hřiště byl i díky vedru velmi tristní. Oba týmy nepředváděli až na pár akcí nic, co by lahodilo oku diváka. V závěru utkání v 77. minutě domácí rychle rozehráli roh a zaskočili obranu hostí přesnou hlavičkou a hned o 3 minuty později po úniku po křídle potvrdili výhru na 3:1. Hosté se již na nic nezmohli a tak všechny body zůstaly v Ratiboři.

Pozápasový komentář

,,Tentokrát jsme měli skutečně značné problémy dát dohromady 11 hráčů, jelikož v samotném závěru soutěže byla opravdu velká marodka napříč všemi týmy našeho klubu a tak museli nastoupit i velmi mladí hráči. Přesto jsme úplně nepropadli a při troše štěstí, především při nádherné střele Hyžíka ve druhé půli za stavu 1:1, kterou bravurně vyrazil domácí brankář na spojnici brankové konstrukce, jsme mohli i uspět. V závěru zápasu se domácí prosadili po našich zbytečných chybách a utkání tak nezvládli. Přesto klukům děkuji za snaživý a obětavý výkon, který vzhledem k jejich věku a zkušenostem nebyl tak špatný (věkový průměr byl týmu 18,7 roku),“ shrnul poslední zápas sezony trenér Jiří Váňa.