Rezerva v posledním domácím zápase neuspěla proti Poličné

/Slavičín/ V předposledním kole 1.B třídy se utkaly týmy z horní poloviny tabulky. V prvním poločase si vytvořila rezerva několik šancí, ale paradoxne do vedení šli hosté. Ve druhé půli se nám podařilo vyrovnat, ale celek z Poličné v závěru strhl vedení zpět na svoji stranu.

FC TVD Slavičín

1:2 (0:1)

Branky: Dobiáš
Sestava: Kuja – Dobiáš, Zámečník(ZL), Blažek, Miklas – Šmotek, M. Švach, Šťastný, Salajka – Mezírka, Fojtů
Střídali: L. Šebák, Staněk, Janků

Zápasový komentář

Utkání mělo od začátku svižné tempo a především hosté hýřili aktivitou. Domácí dobře kombinovali a tak se hrál vcelku pohledný fotbal. Více šancí si v první polovině vytvořili domácí, ale neměli potřebné štěstí a hlavně klid v zakončení a tak přišel trest po hrubé chybě obrany, kterou hosté potrestali a ve 28. minutě se ujali vedení. Domácí do poločasu mohli vyrovnat, ale šance Salajky a Mezírky zůstaly nevyužity.

Do druhé půle vstoupili daleko lépe domácí, kteří se s chutí pustili do soupeře a opakovaně ohrožovali branku hostí. Vyrovnat se jim podařilo až v 75. minutě, když se přesnou hlavičkou prosadil Dobiáš po pěkném centru Staňka. Domácí ožili a snažili se dosáhnout vítězné branky, ale v 80. minutě se individuálně prosadil hostující Kapusta a poslal tak Poličnou do vedení 1:2. Domácí pak již nenašli sílu na zvrat.

Pozápasový komentář

,,Chtěli jsme v posledním domácím zápase uspět a potvrdit druhé místo v tabulce, ale opět nám chyběl klid a kvalita v zakončení. Když k tomu přidáme neuvěřitelné chyby v obraně, tak je z toho prohra 1:2. Jedna branka na naší straně s tolika šancí je málo! Z výsledku utkání jsem zklamán, ale i výkon některých našich hráčů nebyl odpovídající a o výhru jsme se na rozdíl od soupeře „nepoprali“,“ shrnul domácí trenér Jiří Váňa.