Dorostenci v předehrávce deklasovali na domácí půdě Bojkovice

/Slavičín/ Poslední předehrávané kolo letošní sezóny pro naše ,,mladé pušky“ nabídlo opět malé regionální derby v podobě zápasu s Bojkovicemi. Zápas se odehrál na hlavním hřišti a divákovi nabídl brankové hody s vítěznou tečkou pro nás.

FC TVD Slavičín

7:3 (6:2)

Branky: 4x Staněk, Hyžík, Šoman, Ondruš
Sestava: Böhm – Lukáš, Dobiáš, Ondruš, Hrabina – Šoman, Fojtů,  Salajka, Staněk, Hyžík – Bor

Zápasový komentář

Neběžela ještě ani 15. minuta a na ukazateli svítilo 4:1 pro domácí. Na soupeře jsme vletěli jako uragán, hned ve druhé minutě otevřel zápas Staněk 1:0. Za další čtyři minuty zvýšil Šoman hlavou na 2:0. Ve 12. minutě se po standardní situaci prosadil taktéž hlavou Ondruš 3:0. Prakticky hned z rozehry soupeř snížile na 1:3. Aby toho nebylo málo, za necelou minutu jsme zvýšili Staňkem opět na rozdíl tří branek 4:1. Poté se hra částečně uklidnila, i když jsme v této fázi hry dominovali. Gólově se obě družstva připomněla v závěru první půle, kdy v rozmezí dvou minut nejprve Staněk zvýšil na 5:1 a Hyžík na 6:1. Soupeř ještě upravil před odchodem do šaten na 6:2.

Druhá půle z naší strany už nebyla tak vydařená a navíc nezačala šťastně. Prakticky hned při prvním nákopu do naší ,,šestnáctky“ došlo k faulu a pískala se penalta . Bojkovice proměnili a upravili na 3:6. V průběhu dalších minut, i přes značnou snahu a několik velmi dobrých šancí hostujícího týmu, naši kluci změnu skóre nepřipustili. V 79. minutě dal svým čtvrtým gólem D. Staněk zápasu konečnou podobu, upravil na 7:3 a my se tak mohli se ctí rozloučit s letošní domácí sezónou Krajského přeboru.

Pozápasový komentář

,,Dlouho jsem neviděl zápas, kde už po čtvrthodině hry bylo k vidění 5 branek. Je fajn, že nám zápas tak sedl a kluci si ho užili. I když je pravdou, že druhá půle už byla víceméně z naší strany sehrána z povinnosti. Čeká nás ještě zápas v Uherském Brodě, který může naše dosavadní páté místo v tabulce vylepšit. Tak uvidíme, ale i kdyby to nevyšlo, tak všem hráčům, asistentům a funkcionářům děkujeme za přístup. Klukům, kteří ročníkově končí u dorostu, děkuji obzvlášť a přeji v dalších letech hodně úspěchů jak v osobním, tak i sportovním životě. Kluci díky,“ uzavřel hodnocení zápasu trenér Michal Švach.

Fotogalerie