Doma jsme porazili houževnatý Šumperk

/Slavičín/ Doma jsme opět nezaváhali! Přivítali jsme Šumperk, kterému už o nic nejde, ale soupeř rozhodně nepůsobil odevzdaným dojmem. Naše výhra se nerodila lehce, ale než abychom se radovali z výhry, tak smutníme díky zranění kolene Ondry Školníka.

FC TVD Slavičín

3:0 (1:0)

Branky: 2xŠkolník(1xz pen.), Kalus
Sestava: Vypušťák – Kocián, T. Švach, Elšík, Mezírka – P. Švach, Kalus, Horáček, Školník, Juřica – Kořenek
Střídali: Goňa, L. Šebák, Salajka

Pozápasový komentář

Do zápasu jsme vstupovali s vědomím, že naši pronásledovatelé vyhráli. Bylo o to těžší se připravit na zápas? ,,Nevím, jak to měli kluci v hlavách, ale já jsem to absolutně neřešil. Mě jakožto trenéra zajímá každý zápas a hra našeho týmu, takže jsem v podobném duchu nic neřešil,“ začal úvodem trenér Petr Slončík a pokračoval. ,,Ba naopak jsem před zápasem řešil, aby se neopakovalo minulé utkání v Opavě.“

Zejména první poločas zalil naše hřiště slunečními paprsky a šlo vidět, že pro obě mužstva to nebylo nic lehkého. ,,Ty teplotní skoky jdou na organismu cítit. Zápasy nebudou mít takové tempo jako předtím, což bylo vidět už i v Opavě, že hráči z obou stran si teprve zvykají,“ popsal trenér a hodnotí první poločas. ,,Myslím, že jsme vedli zaslouženě, i když branka padla z penalty. Tu ale soupeř vyrobil pro něj v nic neřešící situaci, z jeho strany velmi hloupý faul,“ poznamenal kouč. Penaltu proměnil Ondřej Školník, ale v první půli to bylo z naší strany vše. ,,My už před penaltou měli nebezpečné situace, hráli jsme účelněji. Soupeř sice dokázal držet míč v rozehrávce, ale ve své podstatě to bylo v zóně, která nebyla pro nás nebezpečná. My naopak zachytávali jeho rozehrávku, z čehož vznikly přečíslení 2 na 1 a 3 na 1, ale kluci z toho  nedokázali nic vyřešit. Tyhle situace trénujeme i na tréninku, ale ono je to jiné v zápase než na tréninku. Nám chybělo více klidu, řešili jsme to hodně zbrkle. Tyhle věci musíme trestat a dotáhnout do konce,“ shrnul první poločas.

Ve druhé půli tempo trochu opadlo, ale my i přesto navýšili skóre zápasu. ,,Soupeř hrál stále stejně, držel míč, ale pouze vzadu. My si o přestávce řekli, že musíme udržet hlavně koncentraci, což se celou dobu dařilo. Zlom nastal díky proměněnému trestnému kopu Ondry Školníka. V nastaveném čase se trefil po pěkném signálu ještě Vojta Kalus. Jsem spokojený s výhrou, ale musím se přiznat, že bych tu výhru vyměnil za zdraví hráčů, konkrétně střelce dvou branek Ondry Školníka, kterého jsem musel střídat kvůli zranění kolene a již delší dobu laborujícího opět s kolenem Dana Zvoníčka,“ řekl smutným tónem hlasu trenér Petr Slončík.

Napsali o nás

Slavičín je blizoučko od ovládnutí divize E – zlinsky.denik.cz

Fotogalerie

Slavičín – Šumperk – slavicin.rajce.idnes.cz