Dorostenci si připsali čtvrtou výhru v řadě. Porazili Rožnov pod Radhoštěm

/UT Hrádek/ Již čtvrté vítězství v řadě zaznamenali naši dorostenci. Tentokrát si poradili s těžkým soupeřem z Rožnova pod Radhoštěm, který na jaře prokazuje zlepšené výsledky. Díky další výhře si tak naši mladíci upevnili v tabulce pěkné páté místo.

FC TVD Slavičín

3:1 (1:0)

Branky: 2xHyžík, Salajka
Sestava: Böhm – Hrabina, Bařinka, Ondruš, Janků – Lukáš, Častulík, Salajka, Staněk – Hyžík, Bor
Střídali: Miklas

Zápasový komentář

Od prvních minut se hrál z obou stran opatrný fotbal, žádný z týmů nechtěl udělat zbytečnou chybu. S postupem času jsme byli aktivnější na míči a začali si vytvářet i gólové situace. Z jedné takové se ve 33. minutě dostal odražený míč po standardce k nekrytému Salajkovi a ten svou levačkou nádherně propálil brankáře hostí 1:0. Do poločasu se už nic podstatného neodehrálo, takže jsme šli do kabin za jednobrankového vedení.

Hosté do druhé půle vstoupili s cílem vyrovnání. Začali více útočně, hru zrychlili a dostali se do několika brejkových situací. S těmi si však poradila obrana nebo pozorně chytající M. Böhm. Domácí kluci o sobě dali vědět nejlépe jak mohli. Při sílícím tlaku hostí jsme se 2x v průběhu 10-ti minut dostali do brejků, vždy se dokázal prosadit svým důrazem J. Hyžík a díky jeho trefám jsme se dostali do tříbrankového vedení 3:0. V 75. minutě se podařilo soupeři taktéž gólově prosadit a snížil na 1:3. Ve zbývajících minutách jsme však žádné zdramatizování nepřipustili a čtvrté vítězství v řadě tak s jistotou uhájili.

Pozápasový komentář

,,Soupeř se prokazuje zlepšenými výkony, kdy v jarních odvetách získal už 18 bodů a dostal se tak do horní poloviny tabulky. Navíc v minulém kole doma rozstříleli vedoucí tým tabulky Louky 4:0. Když si k tomu přičteme přetrvávající problémy se zraněním našich hráčů, kdy pro zranění nemohli nastoupit Miklas, Šoman ani Svoboda. Navíc se střevní virózou bojoval celý týden F. Ondruš, a tak jsme narychlo povolali P. Lukáše ze starších žáků. Musím jej pochválit, protože svoji premiéru zvládl jako starý mazák,“ začal úvodem trenér Švach a stručně zhodnotil zápas. ,,Utkání jsme zvládli dobře takticky. Kluci hráli soustředěně, trpělivě a trestali vždy, když se začal soupeř zvedat. Pochvalu zaslouží celý tým, ale velmi dobré utkání odehráli Kuba Bor a dvougólový střelec Honza Hyžík.“