Tři branky ve druhém poločase rozhodly o exportu plného bodového zisku z Havířova

/Havířov/ Cennou výhru jsme si přivezli ve středečním vloženém kole, které jsme odehráli na půdě Havířova. Po první bezbrankové půli jsme ve druhém poločase zvedli prapor a třemi brankami si vybojovali důležité tři body!

0:3 (0:0)

FC TVD Slavičín
Branky: Mezírka z pen., Kořenek, Školník
Sestava: Vypušťák – Goňa, T. Švach, Elšík, Mezírka – L. Šebák, Kalus, Horáček, P. Švach, Žůrek – Kořenek
Střídali: Juřica, Školník, Kocián

Pozápasový komentář

Ještě před zápasem v Havířově musel řešit trenér Petr Slončík problémy se sestavou. ,,Trojice Kocián-Juřica-Školník nemohla nastoupit, každý měl menší bolístky. Nemělo smysl riskovat, takže kluci si alespoň odpočinuli. Nastoupili tak hráči, kteří čekali na šanci. Ukázali mi, že jsou schopni to zvládnout,“ potěšilo trenéra.

Pak se pustil do hodnocení prvního poločasu. ,,Musím sportovně uznat, že Havířov hrál dobře, byli fotbaloví. Měli tam několik přečíslení, kdy nám to tolik nefungovalo po stranách v obranné fázi. Nicméně středoví obránci to všechno zvládli a soupeř se tak nedostal do nějaké vyložené šance. Měl jsem tušení, že první půle nebude z naší strany úplně optimální. Hledali jsme se, což bylo díky přeskupení našich řad, navíc dlouhá cesta. Když to shrnu, v prvním poločase byl Havířov lepší,“ popsal první půli. Ještě v prvním poločase jsme kopali nespočet rohů a zajímavých standardek, ale nic z toho nebylo. ,,My tam toho měli opravdu hodně, ale nic jsme nevymysleli. Soupeř byl ve vzduchu silný. Z naší strany mi tam chybělo nějaké šméčko nebo překvapivé řešení. Vše bylo stereotypní, což Havířov dokázal eliminovat. My to sice dobře kopali, ale útoční hráči se nedokázali prosadit.“

Ve druhé půli šel náš výkon nahoru a odměnou tomu byly tři vstřelené branky. ,,Začali jsme lépe kombinovat hlavně ve středu hřiště. Pak jsme sehráli výbornou akci. Pravý obránce poslal pěkný míč na naše levé křídlo, které si skvěle seběhlo po ofsajdové linii, díky čemuž Kuba Žůrek postupoval sám na bránu a v poslední chvíli byl stažen. Z toho následovala červená karta, penalta. Můj názor na tyhle situace je jasný. Já bych nevylučoval. Dal bych žlutou kartu místo červené, ale penaltu bych nechal, protože ta byla jasná. My proměnili pokutový kop a tahle situace ovlivnila zbytek utkání. Celkově to spíše uškodilo fotbalu jako takovému. Kluci o chvíli později konečně změnili rohový kop, rozehráli ho na krátko, rozbili tím havířovskou zónu a naši útoční hráči šli z opětovného náběhu a konečně jsme se prosadili. V podstatě se pak zápas už spíše dohrával. Třetí branka padla po individuální akci Juřici, kterou zakončil pohodlně Školník,“ zakončil své hodnocení trenér Petr Slončík.

Napsali o nás

Fotbalistům Slavičína pomohly k sedmé výhře jara penalta a přesilovka – zlinsky.denik.cz

Krutá porážka po nadějném výkonu – indianihavirov.cz