I přes spoustu neproměněných šancí dorostenci nakonec zaslouženě vyhráli

/UT Hrádek/ S cílem odčinit nepovedené vystoupení z předchozího týdne vstupovali dorostenci do zápasu proti zachraňujícímu se soupeři z Hluku. Dorost dohrával v deseti, ale i tak zásluhou Salajky bere všechny body.

FC TVD Slavičín

1:0 (0:0)

Branky: Salajka
Sestava: Böhm – Hrabina, Bařinka, Ondruš, Janků – Miklas, Salajka, Melichařík, Staněk, Bor – Hyžík
Střídali: J. Častulík
Karty: Staněk ČK

Zápasový komentář

Od prvních minut jsme to byli my, kteří diktovali tempo hry. První vyložená šance volající po gólu se dostavila už po deseti minutách hry. Po rychlé akci zprava agilně hrajícího kapitána Miklase a jeho milimetrové nahrávce, se k zakončení dostal Staněk, jehož střela však mířilo do náruče vybíhajícího brankáře hostí. I nadále jsme lepším týmem, soupeř kontroval jen občasnými náběhy za obranu. Další gólový moment nastal po standardní situaci v 30. minutě. Přímý kop zakroutil Staněk na zadní tyč přímo do brány, ale k údivu všech přihlížejících, brance dle sudího předcházel faul na brankáře Hluku. Tento moment nás na chvíli vykolejil, takže se ke slovu dostali i hosté. Dvakrát nám nebezpečně zahrozili, dostali se až k zakončení, avšak díky výborně chytajícímu brankáři Martinu Böhmovi byl výsledek stále bezbrankový. Těsně před odchodem do šaten se dostavily ještě dvě vyložené šance na straně domácích. Nejprve se k odraženému míči dostal Kuba Bor, jeho průnik a následné zakončení skončilo na horní konstrukci brány. Druhá šance přišla po centru zleva v podání D. Staňka, tento míč propadl opět až k nohám Kuby Bora, který zakončil bez patřičné razance. Poločas skončil bez branek 0:0.

Druhá půle pokračovala ve stejném duchu, my dobývali soupeřovu bránu a ten se soustředil na brejkové situace. S těmi si však obrana dirigovaná zkušeným Ondrušem věděla rady. K určité komplikaci na naší straně došlo v 62. minutě, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen D. Staněk. Reagovali jsme přeskupením řad, na hrot šel s úkolem napadat zadní řady soupeře M.Salajka a dařilo se mu to na výbornou. V 70. minutě se po individuální akci Melichaříka dostal k zakončení Salajka a překonal vybíhajícího brankáře hostí. Na hřišti propukla obrovská radost, ale bohužel opět k údivu všech přítomných, branka pro údajné postavení mimo hru nebyla uznána. Tento moment naše hráče ještě vice semkl a úspěch se nakonec dostavil. V 79. minutě se Salajka po neúnavném napadání obránců hostí dostal k odraženému míči, obešel brankáře a konečně jsme vstřelili gól – 1:0. Zbývající minuty jsme už přežili bez úhony, a tak si připsali zasloužené tři body.

Pozápasový komentář

,,Naše áčko si dalo minulý týden kuriózní vlastňák, my dnes dali tři branky, z nichž platila jen jedna, nastřelili jsme břevno a měli spoustu dalších vyložených šancí, bylo vyloučení, soupeř v závěru trefil tyčku – to vše je fotbal, to vše je sport. A to doma u PC na Fifě nezažiješ. Chci tím říct, že když hraješ naplno, dostaví se tyto momenty a to je to, proč tento sport děláš. Dnes jsme si šli za vítězstvím a taky se to nakonec podařilo. Po těch dvou neuznaných brankách jsem začal pochybovat, ale kluci mě mile překvapili a vítězství jsme urvali. Jestli jsem minulý týden kritizoval, dnes musím vyseknout celému mančaftu poklonu a poděkovat,“ uzavřel své hodnocení trenér Michal švach.

Radost po výhře dorost Hluk