V Novém Jičíně jsme smazali dvoubrankové manko a odvezli remízu

/Nový Jičín/ To byl teda zápas. Nejprve jsme si vstřelili velmi kuriózní vlastní gól, následně neproměnili penaltu a obdrželi po ukázkovém brejku soupeře na hrozivých 0:2. Nicméně jsme díky velkému množství vytvořených šancí toto utkání zremizovali a odvezli si tak bod.

2:2 (2:0)

FC TVD Slavičín
Branky: Juřica, P. Švach
Sestava: Vypušťák – Kocián, T. Švach, Elšík, Mezírka – Zvoníček, Školník, P. Švach – Goňa, Kořenek, Juřica
Střídali: L. Šebák, Žůrek, B. Fojtík

Pozápasový komentář

Zápas začal velmi kuriózním momentem, který bohužel skončil v naší síti. Pod drobným tlakem chtěl zahrát stoper Elšík balón na brankáře Vypušťáka, ale míč zvedl tak nešťastně, že přeloboval našeho brankáře, který si v tu chvíli neuvědomil, že mohl chytat míč rukou, z čehož by byl ,,pouze“ nepřímý kop za malou domů, ale ve snaze zabránit míč v letu do brány jenom balón hlavou přizvedl do opuštěné svatyně. ,,Takový vlastní gól jsem ještě neviděl, ale stane se. Po této vlastní brance jsem se musel otočit na naši střídačku a začal jsem se smát na kluky, kluci se taky smáli. Tohle je fotbal, je to hra a takový moment se prostě někdy stane,“ vysvětlil svůj pohled na kuriozitu trenér Petr Slončík.

,,V prvním poločase na nás padla deka hlavně po druhé brance. Mezitím měl na kopačce vyrovnání Ondřej Školník, který bohužel neproměnil penaltu a o chvíli zahrál soupeř perfektní brejk, kterým si navýšil své vedení na 2:0. O poločase jsem kluky nabádal, že máme sílu se zvednout, což se ve druhé půli ukázalo,“ popsal poločasové pokyny trenér a pokračuje. ,,My ještě více zvýšili tempo, diktovali jsme hru, soupeř se ještě více zatáhl v domnění, že si zápas uhraje. Nám se bohužel povedlo pouze vyrovnat, což mě mrzí, protože jsme byli postupně lepší a potvrdili naši kvalitu. Po vyrovnání stavu na 2:2 jsem kluky hnal do útoku, abychom zápas otočili, kdy jsme tam měli jednu šanci, z níž ale gól nepadl,“ povídá kouč.

Překvapilo trenéra, že Nový Jičín byť hrál doma, tak si nevytvářel tolik šancí? ,,Soupeř hrál podobným stylem už u nás na podzim, tam to byl zápas skoro bez šancí, kde jsme nakonec i prohráli. Novému Jičínu odešli klíčoví hráči, což tým poznamená. My chtěli vyhrát a získaný bod je pro mě ztráta. I když jsme prohrávali 2:0, tak to kluci cítí stejně. Rozhodně jsme měli na to celý zápas otočit,“ zakončil své hodnocení trenér Petr Slončík.

Napsali o nás

Slavičín se v koncovce trápil, vyválčil remízu. Na jaře zůstává neporažen – zlinsky.denik.cz

Nový Jičín měl na dosah skalp lídra, nakonec bere jen bod – novojicinsky.denik.cz