Slavičínská rezerva porazila vysokým rozdílem Francovu Lhotu

/Slavičín/ Béčko Slavičína nastoupilo poprvé na domácím hřišti v jarní části na travnaté ploše. Od začátku do konce slavičínští hráli s velkou chutí a ukazatel skóre zápasu se zastavil až na divokých 7:2.

FC TVD Slavičín

7:2 (2:1)

Branky: 2xŽůrek, 2xM. Švach, 2xBartoš, L. Šebák
Sestava: Kuja – Goňa, Zámečník(ZL), B. Fojtík, Salajka – L. Šebák, M. Švach, Šmotek, Bartoš – Fojtů, Žůrek
Střídali: Zvoníček, Both

Zápasový komentář

Hosté začali velmi obezřetně a domácí se od prvních minut s chutí pustili do nevýrazného soupeře. Slavičín velmi dobře kombinoval, ale chyběl klid v koncovce. Hosté se jen bránili a nakopávali míče dopředu. Po úvodní čtvrthodině se však hostům podařilo několikrát dobře kontrovat a nastřelili dokonce břevno, ale domácí po rychlé akci přesně zakončili Šebákem. Po vstřelené brance tlak domácích narůstal, ale hostující obrana odolávala. Až ve 36. minutě se prosadil Žůrek a uklidnil domácí. Ti stále dobře kombinovali a kontrolovali hru, ale po ojedinělé akci v závěru poločasu se po chybě domácích tvrdou střelou kanonýra Chmely podařilo hostům zdramatizovat utkání na 2:1.

Do druhé půle Slavičín nastoupil s nevídanou chutí a kapitánem M. Švachem dvěma přesnými střelami zlomil odpor hostí a zvýšil na 4:1. Utkání se pak jen dohrávalo pod taktovkou domácích, kteří přes několik neproměněných šancí ještě zvýšili stav utkání dvěma zásahy Bartoše a Hlavičkou Žůrka. Hosté v závěru také ještě skórovali a tak se zrodil divoký výsledek 7:2.

Pozápasový komentář

,,Vzhledem k velké marodce a kolizi utkání s dorostem jsme měli trochu problémy se sestavou, ale nakonec jsme poskládali ne početný, ale kvalitní tým. Od počátku jsme hráli dobrý kombinační fotbal a přes řadu neproměněných brankových příležitostí se prosadili i gólově. Hosté byli nebezpeční především v první půli, kdy několikrát zahrozili rychlými protiútoky, ale na začátku druhého poločasu Michal Švach dvěma krásnými střelami v rozmezí 3 minut rozhodl o výsledku. Kluci hráli s velkou chutí a přidali ještě další 3 branky. Všem patří velký dík za předvedený výkon. Diváci viděli celkem 9 branek a utkání tak bylo pro ně jistě velmi atraktivní,“ okomentoval vítězný zápas spokojený trenér Jiří Váňa.