Ondra Školník: Gól a pět asistencí v jednom zápase jsem dal poprvé v životě!

/Rozhovor/ V zápase s Dětmarovicemi byl nepřehlédnutelný. Nejen že se trefil výstavním přímým kopem, ale navrch k tomu přidal pět asistencí, což se vidí jen málokdy. Nejen o tom si přečtěte v rozhovoru.

V sobotu jsme odehráli zápas na půdě silných Dětmarovic. Odpovídá výsledek dění na hřišti? Jak jsi to viděl?
Prvních 20-25 minut nic nenasvědčovalo, že to bude tak jednoznačné utkání. Pak jsme dali trošku šťastný gól, kdy nepovedený centr propadl snad přes čtyři domácí hráče k osamocenému Vlasťovi a ten proměnil na 0:1. To nás trošku uklidnilo a do poločasu přidali ještě jednu branku. Když jsme dali v 53 minutě už na 0:4, bylo prakticky po zápase. Musím ale pochválit domácí, že i za takového nepříznivého stavu chtěli stále hrát fotbal a nezabalili to. Asi i proto se nám naskytly další příležitosti ke skórování a nakonec to skončilo 0:6.

Dětmarovice měly ve svém středu bývalého ligáče Tomáše Mičolu a další hráče z Karviné. Probíhala nějaká speciální příprava zaměřená i na tyto hráče?
Šlo vidět, že na něj velice spoléhají a skoro všechnu rozehrávku se snažili hrát přes něj. Před zápasem ale jeho jméno a ani nikoho jiného nezaznělo. Snažíme se připravovat na soupeře jako na celek a to myslím, že jsme zvládli dobře. Hráli jsme organizovaně, drželi pozice a prostor. Tím pádem neměl ani Tomáš dost prostoru na svoji rozehrávku.

Tobě se v zápase velmi dařilo. Zejména trefa z přímého kopu byla náramná. Lépe to asi trefit nešlo? Popiš svůj přímák..
Však už bylo na čase. (úsměv) Před tím jsem snad 69 přímáků kopl buď do rybníku nebo až do Hrádku.(smích) Já ho snad ani neviděl. Jen jsem se snažil netrefit zeď a nepřestřelit bránu. První se podařilo, ale jak letěl míč dál, tak jsem ho už přes zeď neviděl. Pak se všichni začali s údivem radovat.

Po jak dlouhé době se ti podařilo vstřelit gól z přímého kopu?
Naposled jsem se myslím trefil minulou sezonu v Bohumíně. Letos to tam vymetl Dan Horáček, takže v Bohumíně nám to jde.

V zápase jsi přidal ještě 5 asistencí. Čeho si vážíš více? Asistencí nebo gólů?
Asistence jsou super, vždy jsem spíše nahrával a vymýšlel pro spoluhráče. Ale gól je prostě gól. Takže z gólu.

Povedl se ti někdy v kariéře ještě více ,,bodově“ plodný zápas?
Potřeboval jsem se posunout v týmovém kanadském bodování, takže jsem potřeboval nějaký podobný bodový zisk.(smích) Nevím, asi ne. V mistráku určitě ne a pochybuji, že se mi to ještě někdy povede. Nějak bych to nepřeceňoval, protože minimálně půlka nahrávek byla hodně o štěstí.

Mančaft v poslední době šlape. Jak to vnímáš, bavíte se v kabině o postupu?
O postupu nepadlo ještě ani slovo. Myslím, že to ani není třeba, že každý ví o co se hraje. Chceme samozřejmě hrát o ty nejvyšší příčky. Daří se nám, snažíme se hrát kombinační fotbal, tak aby to všechny bavilo. To že se nám daří přičítám i tomu, že jsme výborná parta a nikdo nikomu nic nezávidí. Máme celkem našlapaný kádr a tak je potřeba se nějak protočit, takže když někdo začne zápas na lavce tak není naštvaný, bere to v dobrém a fandí těm co zrovna hrají. (Naposled jen cosi povídali Tydla(Pozn. Petr Švach) s Elšou(Pozn. Pavel Elšík), kdy se nevešli do základu a navíc museli ještě dělat rozcvičku. (smích)) Parta je základ a ta je tady super. Každý jde na trénink s chutí a odpočinout si od zaměstnání a všedních starostí.

Jarní střelecké trápení protrhl útočník Kuba Žůrek. Nedobírali jste si ho už, že dávají branky všichni ostatní, jen on jako útočník ne?
Super, že to prorval. Všichni jsme mu to už přáli. Šlo na něm už vidět, že ho samotného to trápí. Samozřejmě tam nějaké srandičky už byly, ale vše v rámci mezí a s humorem. Snad už teď bude pálit jako na běžícím pásu.

Výsledek 6:0 je nejlepší možná pozvánka pro slavičínského diváka na nedělní zápas proti Hranicím, je to tak?
Trošku jsme si na sebe upletli bič tolika góly. Jsou svátky, má být pěkně, tak snad dojde co nejvíc lidí. Doufám, že potvrdíme náš minulý výkon a zvítězíme.

Hranice mají na jaře výbornou formu. Jak se těšíš na tento zápas?
Jo, mají dobré výsledky, ale to my taky, takže se nemáme čeho bát. Budou hrát víc kombinačně než naši dosavadní soupeři, což nám vyhovuje víc. Tak snad bude dobrý zápas se šťastným koncem pro nás.