Trenér dorostu Michal Švach: Výsledkově se nám v zimní přípravě daří

/Rozhovor/ Připravili jsme si pro vás krátký souhrn zimní přípravy v podání našich dorostenců. Trenér Michal Švach začal s přípravou nezvykle brzy, ale měl pro to své důvody. Nejen to, ale i mnoho dalšího se dočtete v jeho souhrnu.

,,Mladé pušky“ svoji letošní zimní přípravu pod vedením trenérského dua Michal Švach + Petr Fojtík zahájily oproti předcházejícím letům už 11. ledna 2019. Tréninky probíhají pravidelně 3x týdně(pondělí, středa, pátek) a tyto dávky jsou zakončeny víkendovým přátelským utkáním.

,,Poučeni z loňské sezóny, kterou jsme zahájili v prvním únorovém týdnu, jsme letos nenechali nic náhodě. Raději jsme chtěli začít dříve, protože u této kategorie je velký problém s pravidelností docházení na tréninky. Dále jsme si vědomi toho, že průběh přípravy naruší jarní prázdniny, kdy spousta kluků vyjela mimo domov,“ objasňuje nezvykle brzký začátek přípravy trenér Švach.

,,Co se týká přátelských utkání, i zde jsme se poučili z předchozí zimy, a následně jsem zařídil hned 8 utkání, z toho dva zápasy byly se soupeři ze Slovenska. Bohužel nakonec jsme odehráli jen pět zápasu, protože ve třech případech soupeři zápasy pro nízký počet hráčů byli nuceni odvolat. Na druhou stranu i tohle chápu, sami nemáme kádr nikterak široký. Těší mě však, že na moji osobní intervenci reagovalo pár kluků a po předcházejícím přerušení sportovní činnosti se k fotbalu vrátili. Jedná se o hráče V. Svobodu, bratry F. + R. Častulíkovi a L. Švacha. Bohužel u Radima Častulíka se obnovilo zranění kolena a v jeho případě to znamená konec fotbalu,“ je líto trenérovi Švachovi a komentuje ještě jednu změnu v jeho týmu. ,,Do Baníku Ostrava odešel brankář Michal Gergela. Tímto bych mu chtěl poděkovat za jeho služby, které odvedl pro náš klub a hlavně popřát vše dobré do budoucna. S jeho odchodem je zároveň spojen příchod talentovaného brankáře Martina Böhma z Lužkovic.“

,,Výsledkově se nám v zimní přípravě daří. Postupně jsme porazili Dunajskou Lužnou (SK) 8:6, Vlachovice 7:2, Dolnú Súču (SK) 5:3 a Bojkovice 4:3. Generálku sehrajeme v pátek 15.3. v Luhačovicích. Mezi kanonýry se objevují nejčastěji jména Hamalčík, Staněk, Janků, Šoman a dále pak Melichařík a F. Častulík,“ je spokojený s výsledky v přípravě a dodal. ,,První mistrovský zápas odehrajeme 24.3. ve Strání a pak máme na programu 30.3. derby s Brumovem.“

,,Závěrem bych chtěl touto cestou vyzdvihnout ukázkový přístup k fotbalu od kapitána Ondry Miklase, který má za celou dobu zimní přípravy jen jeden vynechaný trénink. Dobrý přístup mají ale i hráči F. Častulík, Melichařík, Šoman, Hamalčík, Janků, Ondruš, Svoboda aj.,“ pochvaluje si přístup svých svěřenců.

Poslední poděkování patří správci hřiště Petru Švachovi za vždy perfektně nachystané zázemí pro trénování v podobě uklizené hrací plochy, připravených míčů a ostatních pomůcek nezbytných pro hladký průběh zimní přípravy.