I přes velké množství šancí jsme padli v Uherském Brodě

/Uherský Brod/ Kvalitní přípravu jsme odehráli na půdě třetiligového Brodu. Sice jsme prohráli, ale zejména v prvním poločase jsme předváděli výbornou hru s plno šancemi, které jsme bohužel nedokázali proměnit a tak nás soupeř potrestal ve druhé půli ze standardní situace.

1:0 (0:0)

FC TVD Slavičín
Sestava FC TVD Slavičín
1. poločas: Vypušťák – Kocián, Fojtík, Kalus, Mezírka – Goňa, Zvoníček, Horáček, P. Švach – Juřica, Žůrek
Střídali: Salajka, Šťastný, Školník, Vaculík

Pozápasový komentář

Kdo přišel o víkendu na UT Lapač v Uherském Brodě ten nelitoval, byť padla pouze v celém zápase jedna branka. Trenér Petr Slončík se vyjádřil k prvnímu poločasu. ,,Myslím si, že jsme byli lepším, fotbalovějším týmem a daleko nebezpečnější ve finální fázi, kdy jsme si vytvořili spoustu šancí, ale bohužel jsme shořeli v zakončení. Byly tam vyložené šance, ale jak jsem podotkl, tam kluci selhali. Samozřejmě i soupeř nám dvakrát zahrozil, ale poločas mohl bez problému skončit 5:2 v náš prospěch,“ povídá trenér a pokračuje. ,,Oni hráli z bloku, nás nenapadali. My byli silní na míči, v kombinaci a dokázali si pohybem, aktivitou a prolínáním našich řad vytvářet šance, z naší strany tam byla kvalita, kde chyběla jen branka,“ byl i přes bezbrankový poločasový stav spokojený trenér Slončík.

Ve druhém poločase rozhodla standardní situace. ,,Soupeř změnil svůj styl hry, začali hrát trochu jinak. Vytáhli svůj blok, nám se nedařila tolik výstavba hry, kombinace a ztratili tak střed hřiště, což byla alfa omega. Uherský Brod se tak dostal více do hry a začal si vytvářet šance ze hry. Mě nejvíce mrzí, že jsme nakonec prohráli brankou ze standardky, i když jsme věděli, že v tom je soupeřova síla. Do soutěže je to pro nás určité varování, že tyhle situace si musíme lépe pohlídat,“ uvědomuje si trenér.

Již v sobotu odehraje naše áčko generálku s Luhačovicemi. Zápas se odehraje v sobotu 9.3.2019 od 10:00 na umělé trávě v Hrádku. Přijďte se podívat na poslední přípravný zápas před startem jarních odvet divize „E“.