V přípravném zápase proti Púchovu jsme poprvé prohráli

/UT Hrádek/ První porážku nám připravil na domácí půdě slovenský celek z Púchova. Soupeř dobře držel míč, kombinoval a byl nebezpečný v útoku. My nedokázali udržet nadějné vedení a ke konci zápasu jsme díky dvěma inkasovaným brankám prohráli.

FC TVD Slavičín

2:3 (1:1)

Branky: B. Fojtík, Kořenek
Sestava FC TVD Slavičín
1. poločas: Vypušťák – Goňa, B. Fojtík, T. Švach, Mezírka – Šťastný, Kalus, A. Fojtík, Bartoš – Vaculík, Žůrek
2. poločas: Mendl – Kocián, Dobiáš, Kalus, Salajka – L. Šebák, Zvoníček, Šmotek, Staněk – Fojtů, Kořenek

Pozápasový komentář

Hráči poprvé v přípravě okusili porážku. ,,Jak už jsem podotkl dříve, v přípravě neřešíme až tolik výsledek. Samozřejmě jednou jsme vyhráli, remizovali a teď prohráli, což není až tak podstatné. Důležitá je vytíženost a výkony hráčů v přípravě. Navíc chceme, aby se tam objevovaly věci, které poctivě trénujeme,“ nedělá si trenér Slončík z první porážky vědu.

Dále se už vyjadřoval více k soupeři a samotnému zápasu. ,,Utkání dopadlo jak dopadlo. Měli jsme tam šance, mohli jsme to zremizovat, případně i otočit, ale i Púchov měl nebezpečné šance. Oproti předchozím týmům, se kterými jsme hráli, byl Púchov ještě o level výše. Snažil se o výstavbu, byli šikovní na míči, ale oproti předchozím mladíkům tam přidal kvalitu ve finální fázi, kde byl nebezpečný. My do zápasu vstoupili v kombinovaných sestavách, protože nám chybělo hodně hráčů v čele s kapitánem Peťou Švachem,“ popsal hru soupeře a pokračuje. ,,Z mého pohledu byl první poločas lepší jak druhý. Ze strany Púchova jsem očekával, že to více prostřídá a hra tak bude mít stále tempo, což se však nestalo. My měli ve druhém poločasu více mladíků a soupeř dobře držel míč. Kluci navíc nedokázali dobře presovat, držet balon a být více ve hře. Ke konci zápasu se podařilo slovenskému celku srovnat z penalty a v samotném závěru zápas otočit,“ popisuje druhou půli a celkový výsledek trenér Petr Slončík.