V úvodu přípravy jsme porazili devatenáctku Slovácka

/UT Hrádek/ V sobotu jsme na umělé trávě v Hrádku přivítali mladíky ze Slovácka. Pro nás to byl první přátelský zápas a tomu i odpovídal předvedený výkon. Nám se podařilo v každém poločase vstřelit branku a devatenáctka Slovácka pouze zkorigovala výsledek až v samém závěru.

FC TVD Slavičín

2:1 (1:0)

Branky: P. Švach, Šťastný
Sestava FC TVD Slavičín
1. poločas: Vypušťák – Kocián, T. Švach, Elšík, Mezírka – L. Šebák, Horáček, Školník, P. Švach, Juřica – Vaculík
2. poločas: Kuja – Kocián, Dobiáš, Elšík, Salajka – L. Šebák, Zvoníček, Šmotek, Šťastný, Bartoš – Fojtů

Pozápasový komentář

Do zápasu jsme vstupovali po dvoutýdenním drilu a hned na úvod nás čekal zajímavý soupeř, Slovácko ,,U-19“. ,,Do utkání jsme šli původně se záměrem, aby každý hráč odehrál 45 minut. Mělo to být v kombinovaných sestavách, kdy starší zkušenější hráči by hráli s mladšíma. Bohužel vzhledem k našim absencím a nemocím několik hráčů jsme zvolili jinou variantu. První poločas odehráli zkušenější hráči a do druhé půle zůstal pouze v obraně Elšík s Kociánem a zbytek hráli mladší hráči,“ řekl na úvod slavičínský trenér Petr Slončík.

Jak byl spokojený s prvním přípravným zápasem? ,,Na nás šlo vidět, že jsme na začátku přípravy. Máme v nohách naběhané a z naší strany to bylo syrové co se týče pohybu, tempa i kvality na balonu. V této fázi přípravy nám šlo vyloženě o to nějakým způsobem to odpracovat,“ popsal trenér a pokračuje. ,,Příprava slouží k tomu, aby se hráči seznámili s novými prvky a výsledek není až tak podstatný. Na druhou stranu je vždycky lepší pro psychickou pohodu vyhrát než prohrát, což se nám podařilo,“ zakončil spokojeně kouč.