Reportáž z odklízení umělé trávy v Hrádku

/UT Hrádek/ Příprava týmu je již v plném proudu, ale my se chceme vrátit krátkou reportáží k odklízení sněhu na umělé trávě v Hrádku, kdy jsme rozebrali situaci se správcem Petrem Švachem. V článku naleznete fotogalerii a videogalerii.

Již druhým rokem správcuje našemu klubu ještě stále i aktivní hráč, Petr Švach. Jak se letos vypořádal s velkou sněhovou nadílkou? ,,Už teď toho bylo určitě více než loni. Minulá zima byla klidnější co se týče sněhu, ale hlavně třeba napadlo po 10 cm, takže se odhrnulo a mohlo se hrát. Nicméně tady napadlo přes noc 30 čísel, s tím jsem nepočítal a taky se setkal poprvé,“ uvedl na úvod mladý správce.

Kdekdo by si pomyslel, že když se na hřiště najede frézou, výsledek se dostaví za chvíli. ,,Tady je to samozřejmě závislé na výšce sněhu. Jak už jsem řekl, tady přes noc napadlo 30 cm a během frézování bylo místy někdy i 60 cm. Nám to zabralo dá se říct týden v kuse, co jsme jeli od rána do večera, museli jsme se střídat. Rozhodně nejde odklidit taková vrstva sněhu třeba za pár hodin,“ má jasno.

Základ je zvolit správný postup při odklízení. ,,Je to tak, zjišťoval jsem si to i u minulého správce. Nicméně musel jsem si tím projít, abych zjistil úplně ten nejlepší způsob. My na to třeba přišli až při odklízení druhé půlky. Pak jsme přišli na správný postup a postupně se vše odklidilo. Nemůže se jezdit jen tak, jak by se mi zachtělo,“ zakončil své povídání.

Závěrem bychom chtěli za celý klub poděkovat všem, kteří se na odklízení sněhu podíleli. Jmenovitě těmto lidem: Petr Švach, Stanislav Vypušťák, Petr Fojtík a Vlastimil Častula. Děkujeme!


Fotogalerie

Videogalerie