Béčko v posledním soutěžním zápase podzimu konečně vyhrálo

/UT Hrádek/ V posledním podzimním utkání hostila rezerva Slavičína aktuálně poslední tým tabulky, celek Ratiboře. Do zápasu vstoupili domácí s jednoznačným cílem, prolomit smůlu z minulých kol a ukončit sérii porážek.

FC TVD Slavičín

6:1 (2:1)

Branky: 3xŠťastný, 2xFojtů, Zvoníček
Sestava FC TVD Slavičín
Gergela – Salajka, Dobiáš, Zámečník(ZL), Both – L. Šebák, Šmotek, M. Švach ml., Zvoníček, Bartoš – Šťastný
Střídali: Fojtů, Švadleňák, Miklas

Zápasový komentář

Jejich odhodlání bylo patrné od prvních okamžiků, když hned po úvodním hvizdu rozhodčího zatlačili soupeře do defenzívy a po několika nebezpečných situacích se hned v 5. minutě ujali vedení po přesném zakončení Šťastného. Mladý celek domácích se však chvíli nekoncentroval a hosté překvapili domácí obranu a po přímočaré akci v 6. minutě vyrovnali. Domácí se ale okamžitě vrhli do útoku a na obranu hostí se valil jeden útok za druhým. Byla jen otázka času, kdy se změní skóre. Ve 13. minutě se krásně opřel do míče z 25 metrů Zvoníček a poslal Slavičín do vedení 2–1. Hosté se pak pouze bránili a jen díky výbornému Sedlákovi v brance hostí se výsledek do poločasu nezměnil.

Do druhé půle vstoupili domácí opět aktivně, ale obrana hostí stále odolávala. V 59. minutě pronikajícího Šťastného faulovala hostující obrana v pokutovém území a nařízenou penaltu sám poškozený s přehledem proměnil a zvýšil na 3 – 1. Domácí se uklidnili a hosté v podstatě rezignovali. Zbytek utkání byl zcela v režii Slavičína nejprve 2x v rozmezí pěti minut skóroval Fojtů a v závěru uzavřel svým třetím gólem skóre utkání na 6–1 Dan Šťastný.

Pozápasový komentář

,,V posledním utkání podzimu jsme se chtěli rozloučit výhrou a kvalitním výkonem, což se obojí povedlo na jedničku. Kvalita soupeře odpovídala jeho postavení v tabulce, čehož jsme využili a konečně se výrazněji prosadili i střelecky, i když opět mnoho našich dalších šancí zůstalo nevyužito. Za předvedenou hru i výsledek patří klukům poděkování,“ shrnul domácí lodivod Jiří Váňa.