Z Bruntálu jsme odjeli s prázdnou

/Bruntál/ V posledním venkovním výjezdu nás čekal v euforii hrající nováček soutěže, Bruntál. Hrálo se na velmi těžkém terénu, ale oba celky si s tím dokázaly poradit. My nedokázali proměnit své šance, ale domácí ano, proto po zásluze vyhráli a my tak odjeli domů s prázdnou.

3:1 (2:0)

FC TVD Slavičín
Branky: Fojtík
Sestava FC TVD Slavičín
Vypušťák – Kocián, Fojtík, Kalus, Mezírka – Goňa, Školník, Horáček, Juřica – Žůrek, Vaculík
Střídali: Šťastný, T. Švach, Fojtů

Pozápasový komentář

Zápas se odehrál na velmi pěkném trávníku, leč byl místy silně podmáčený. ,,Bylo to pro oba týmy stejné, ale samozřejmě to částečně ovlivní utkání. Je pravda, že terén nám tam trochu dělal neplechu ve finálních situacích, ale na to se vymlouvat určitě nemůžeme,“ začal s hodnocením trenér Slončík.

,,Myslím si, že vstup do utkání jsme měli velmi dobrý. Byli jsme aktivní, měli spoustu příležitostí, ale bohužel na vstřelený gól se hodně natrápíme a nedokázali jsme proměnit naše velké šance, kdy nás vychytal domácí brankář nebo ho zastoupil jejich obránce na brankové čáře, potom nám míč uskočí a nedokážeme trefit bránu a nebo nám zase chybí krok k zakončení. My měli skórovat po standardní situaci, kterou jsme nedokázali přetavit v branku a na druhé straně se potvrdilo pravidlo ,,nedáš-dostaneš“, kdy jsme nezareagovali na dohrání jejich standardky a prohrávali 1:0,“ popsal obdrženou branku a naši neschopnost vstřelit branku. ,,I za stavu 1:0 jsme byli stále aktivní, pokračovali v naši hře, ale zase jsme paradoxně dostali gól po výstavní střele domácího hráče, který to uklidil z 20 metrů nádhernou střelou.“ shrnul trenér první půli a pochválil na dálku domácího hráče při vstřelení povedené branky.

,,Do druhého poločasu jsme šli s tím, že je to pořád hratelné vzhledem k tomu, co se odvíjelo v první půli. Ze dvou šancí dal soupeř dvě branky, tak úplně stejně jsme je mohli dát my. Prvních 15 minut jsme měli nějaký tlak, ale už si nevytvářeli tolik gólových šancí. Pak jsme to otevřeli a soupeř si začal vytvářet šance z brejkových příležitostí a jednu z nich proměnil. My to pak ještě zkusili přeskupit na tři obránce, chtěli zahustit střed hřiště, kde jsme už trochu propadali, ale už to bylo těžké a jen v závěru korigovali,“ zakončil své hodnocení trenér Petr Slončík.

Napsali o nás

Výkonu Bruntálu se tleskalo ve stoje – www.fcsobruntal.cz