Vítězství v Šumperku nám upevnilo druhé místo v tabulce

/Šumperk/ Do rodného města našeho trenéra, Šumperku, jsme zavítali v předposledním výjezdu ven. Po celý zápas jsme kontrolovali hru i výsledek. Díky tomu jsme si tak upevnili druhé místo v tabulce divize „E“.

0:3 (0:2)

FC TVD Slavičín
Branky: Horáček, T. Švach, Juřica
Sestava FC TVD Slavičín
Vypušťák – Kocián, Kalus, T. Švach, Mezírka – Goňa, Horáček, Školník, P. Švach – Žůrek, Vaculík
Střídali: Fojtík, Juřica, Fojtů

Pozápasový komentář

K zápasu se Šumperkem jsme odjeli bez našeho stopera, Pavla Elšíka, kterého trápí svalové zranění. Na jeho postu ho však zastoupil Vojta Kalus. ,,My samozřejmě víme a počítáme s tím, že ne všichni budou k dispozici nebo zdraví, takže máme nachystané nějaké alternativy. Dnes už druhý zápas hrál na stoperu Vojta Kalus a zvládl to velmi dobře,“ pochválil svého svěřence na úvod trenér Petr Slončík.

Nám se podařilo vsítit brzký gól již ve 4. minutě. ,,Myslím si, že nám to pomohlo. Samozřejmě někdy to může být zrádné. Nicméně do zápasu jsme nastupovali jakoby favorit utkání, takže když jsme vedli, tak se nám na hřišti lépe dýchalo a hrálo,“ popisuje dobrý vstup do zápasu trenér a pokračuje. ,,I když jsme druhou branku vstřelili až těsně před koncem poločasu, tak jsme tam měli nějaké šance po standardních situací, ale i ze hry. Naše poločasové vítězství bylo zcela zasloužené,“ je si jistý. Musíme ale uznat, že i soupeř nás dokázal lehce provětrat zejména po standardních situacích. ,,My jsme zaspali při jejich standardkách. Měl jsem za to, že už tyhle situace máme zvládnuté, ale Šumperk nás překvapil signálem a my měli štěstí i v tom, že trefili břevno,“ okomentoval největší šanci domácích.

,,Druhý poločas jsme byli 15 minut dominantní. Pak jsme trochu přirozeně, ale spíše organizovaně couvli. Chyběl tam z naší strany presink, soupeř to dal více na zem, začal více odzadu kombinovat, rozehrávat, nenakopával a my jsme logicky trochu couvli. Musím ale říct, že my ve druhém poločase měli daleko více příležitostí než v tom prvním a mohli tak zvítězit daleko větším rozdílem,“ shrnul pozápasovou debatu.

Do hry se dostali všichni střídající hráči a dle vyjádření trenéra splnili všichni jeho pokyny. ,,Střídající hráči naprosto splnili roli, kterou v tom utkání měli. Nemůžu jim ve své podstatě nic vytknout. Vlasťa Juřica dal gól, Broňa Fojtík to sehrál z pravého beka výborně a Kubovi Fojtů chvíli trvalo než se zorientoval na hřišti, protože on skáče mezi dorostem, béčkem a áčkem. Potom se rozehrál, více se do utkání vžil a měl tam velmi dobré věci,“ spokojeně povídá trenér Slončík.

V nedělním utkání k nám přijede loni štika divize, letos poslední tým. Co trenér očekává? ,,Nedokážu vůbec posoudit kvalitu soupeře, moc je neznám. Jde vidět, že jim tam asi spousta hráčů odešla, prohráli i doma zřejmě zlomový zápas pro ně s Přerovem. My každopádně v tom zápase budeme chtít vidět i ostatní hráče a věřím tomu, že to zvládneme,“ přeje si trenér.

Napsali o nás

Divizní Slavičín slaví povinné vítězství – zlinsky.denik.cz

Šumperk neukončil neprůstřelnost Slavičína a zůstal bez bodů – fotbal-sumperk.cz