Dorostenci v brankové přestřelce podlehli doma soupeři z Otrokovic


/UT Hrádek/ Před zápasem řešili naši dorostenci problémy se sestavou a nakonec do zápasu nastoupili bez hráčů na střídání. Nicméně po nepovedené první půli kluci zabrali v té druhé, ale individuální chyba je srazila dolů a Viktoria Otrokovice si odvezla všechny body.

FC TVD Slavičín

3:4 (1:3)

Branky: 2xHyžík, Melichařík
Sestava FC TVD Slavičín
Gergela – Miklas, Dobiáš, Hrabina, Bařinka, Janků – Bor, Švadleňák, Melichařík, Staněk – Hyžík

Pozápasový komentář

Již před zápasem měl trenér Petr Švach problémy se sestavou, ale jako hlavní příčinu prohry to neviděl. ,,Ne, tohle bych opravdu neřešil. Na zápas jsme se sice sešli v 11 lidech, ale z Otrokovic jich dojelo třeba 13, takže v tom problém nebyl. Někdy to tak prostě vyjde,“ pokrčil rameny nad svoji jedenáctkou statečných. Zápas se i přes pěkné počasí odehrál na umělé trávě. ,,Je fakt, že naši kluci jsou na umělku zvyklí. Díky tomu si to v určitých pasážích dokáží dát na zem, hrát fotbal, takže to možná menší výhoda být mohla. Musím říct, že Otrokovice byli zaskočené, že se hrálo na umělce,“ povídá s úsměvem.

Nicméně první poločas neproběhl dle našich představ. ,,Do zápasu jsme vstoupili v hodně pozměněné sestavě. Byli tam úplně noví kluci a hlavně mladší ročníky. Než jsme se rozkoukali, tak Viktorka vedla 1:0. Celkově ten první poločas nebyl herně dobrý, bylo to z naší strany takové nemastné neslané od nás, hodně zkažených přihrávek a soupeř nás zaslouženě třikrát potrestal,“ uznal kvalitu soupeře.

I přes nepříznivý výsledek se nekonala o poločase žádná bouřka. ,,V zápase jsem měl třeba čtyři kluky, co vyšli ze žáků, oni se to pořád učí, přece jen je to rozdíl přejít do dorostenecké kategorie. Hlavně jsem je nabádal, aby to zkusili zdramatizovat, ať se nebojí hrát, protože si myslím, že v první půli jsme nastoupili až s příliš velkým respektem,“ popisoval poločasové promluvy.

Jeho slova dopadla na úrodnou půdu, protože naši dorostenci dokázali zápas řádně zdramatizovat. ,,Musím říct, že kluci mě za druhý poločas velmi mile překvapili, protože to z naší strany nebylo vůbec špatné. Vyrovnali jsme na 3:3 a já věřil v obrat. Bohužel jsme pak po individuální chybě dostali na 4:3, ale takový je fotbal. Pro mě je důležité, aby se ti kluci hlavně poučili z těchto chyb, to je pro ně to nejdůležitější. Jak ten zápas skončí, když to řeknu nějak takhle, čert to vem, ale oni se musí poučit z chyb,“ má jasno trenér Petr Švach a nakonec dodal. ,,Nicméně doma dostat 4 góly, těžko můžeme vyhrát. Nemělo by se nám to stávat, i když se nám obrana hodně točí, ale ty čtyři branky jsou prostě moc,“ zakončil své hodnocení.