První domácí porážka béčka přišla v nevhodnou dobu. Valašská Polanka si odvezla všechny body

/Slavičín/ Ve šlágru podzimu se utkala vedoucí rezerva Slavičína s druhou Valašskou Polankou. Hned od počátku bylo zřejmé, že se bude hrát kvalitní ofenzívní utkání, ve kterém nakonec padlo pět branek. Bohužel spokojenější odjížděli hosté.

FC TVD Slavičín

1:4 (1:2)

Branky: L. Šebák
Sestava FC TVD Slavičín
Kuja – O. Šebák, Bureš, T. Švach, Salajka – L. Šebák, Šmotek, M. Švach ml., Zvoníček, Bartoš – Šťastný
Střídali: Vaculík, Žůrek, Šála, Zámečník(ZL)

Zápasový komentář

Začalo se velmi zostra a především hosté nastoupili velmi agresivně a aktivně, s vysokým napadáním a nutili domácí k chybám. Již ve 12. minutě se hosté ujali vedení po rychlé kombinaci a hrubé chybě domácí obrany, respektive jejich špatného postavení. Domácí se snažili, ale hosté po krátkém odpočinku opět udeřili ve 28.minutě opět po chybě domácích, když po rohovém kopu hostí nepokryli odražený míč a bylo 0–2. Hra se vyrovnala a domácí se snažili o zkorigování výsledku, ale nedařilo se jim nebezpečně ohrozit branku hostí, kteří naopak mohli zvýšit svůj náskok, ale domácí brankář Kuja byl proti. V samotném závěru poločasu po přesném centru Zvoníčka snížil na 1–2 Lukáš Šebák.

Po změně stran došlo na straně domácích ke dvojnásobnému střídání, změně rozestavení a také k výraznému obratu. Slavičín kontroloval míč a nutil hosty k chybám. Stále více se tlačil před branku hostí a několikrát ohrozil brankáře hostí, ale ten ve spolupráci s obranou a brankovou konstrukcí, která 2x zazvonila a hlavně s notnou dávkou štěstí udržel ve druhé půli čisté konto. Hosté se pouze bránili a začínali polehávat a zdržovat hru. Po zcela ojedinělém brejku se jim podařilo zvýšit na 1–3 a po té již zcela „zalezli“ do obrany.Domácí přes velkou snahu a aktivní hru branku nevstřelili, a tak hosté v úplném závěru v 90. minutě mohli počtvrté slavit úspěch a zvítězili tak 1–4.

Pozápasový komentář

,,Věděli jsme, že soupeř je velmi kvalitní a utkání bude těžké. Hosté nás přesto zaskočili a v první půli dominovali. Ve druhé půli jsme přes značně zlepšený výkon a spoustu šancí nevstřelili branku, která by zcela změnila další vývoj, ale to se nestalo, a tak nás neproměnění šancí stálo další bodovou ztrátu,“ mrzí domácího trenéra Jiřího Váňu.