Zápas dvou rozdílných poločasů. Dorostenci prohráli v Rožnově pod Radhoštěm


/Rožnov p. Radhoštěm/ V 10-tém kole jsme zajížděli na půdu nováčka této soutěže Rožnova pod Radhoštěm, který v poslední době vykazoval zlepšenou formu. Taktéž jako my i domácí hráči hrávají svá utkání na umělé trávě, takže nás tato situace nikterak nezaskočila.

3:2p (0:2)

FC TVD Slavičín
Branky: Švadleňák, Staněk
Sestava FC TVD Slavičín
Gergela – Miklas, Dobiáš, Bařinka, Janků – Hamalčík, Melichařík, Švadleňák, Častulík, Staněk – Fojtů
Střídali: Šoman, Šenovský, Hyžík, Hrabina

Zápasový komentář

Od prvních minut se hrál svižný fotbal, domácí hrozili zejména nakopávanými míči a náběhy za obranu. Naše taktika vycházela ze zajištěné obrany, pokud možno co nejdéle neobdržet branku. Celá první půle se odehrávala spíše mezi šestnáctkami s minimem vyložených šancí. Ke slovu a změně stavu jsme se dostali až ke konci první půle, kdy se nejprve prosadil Švadleňák 0:1 a na 0:2 po závaru a následné dorážce zvyšoval Staněk.

Druhá půle byla bohužel jedna veliká katastrofa. V našich barvách se vytratila chuť, přestali jsme běhat a byli jsme všude pozdě. Soupeř toho brzy využil a po nedůrazném bránění snížil na rozdíl jediné branky 1:2. I v dalších minutách se hnali domácí za vyrovnáním, tlak sílil a my jen horko těžko odolávali. Nicméně první klíčový moment, kdy se lámal zápas byla situace z 81. minuty. To se po nedorozumění domácí obrany dostal do samostatného nájezdu Hyžík, bohužel své sólo nepřetavil v pojišťující gól. Druhý klíčový moment je vyrovnávací branka v posledních sekundách nastavení, kdy domácí vyrovnali po standardní situaci na 2:2. Abychom si vypili kalich hořkosti do dna, prohráli jsme penaltový rozstřel, a tak si nakonec po poločasovém dvoubrankovém vedení odvážíme jen jeden bod.

Pozápasový komentář

,,Dnešní konečný výsledek mě hodně mrzí. Poučeni z předchozích zápasů na soupeřových hřištích, kdy jsme obdrželi vysoký počet branek, jsme založili taktiku na tom, hrát co nejdéle v bloku, soupeře napadat a nedostat gól. Bohužel toto nám vydrželo jen poločas. Druhá půle byla odevzdaná, bez nápadu a bohužel jsme odešli fyzicky. Bylo hodně vidět, že nám chybí bojovnost a sebevědomí. Přísnější měřítko snesou jen Dobiáš a Miklas. Poté, co dali domácí kontaktní branku, jsme ještě více znervózněli a čekali jen, kdy bude konec. Vzhledem k průběhu zápasu musím uznat, že i ten bonusový bodík za penalty si domácí zasloužili víc,“ uzavřel své hodnocení zklamaný trenér Michal Švach.