Na Vsetíně jsme i v deseti lidech zvítězili

/Vsetín/ Valašské derby jsme zvládli. Celý zápas se oba týmy praly s podmínkami hřiště. My navíc hráli od 39. minuty bez vyloučeného Kociána, ale brankář Vypušťák chytil následnou penaltu a pomyslný hřebíček do rakve zasadil Vsetínu hlavičkou Pavel Elšík. Druhý poločas jsme zvládli výborně po taktické stránce a díky tomu si odvezli všechny body.

0:1 (0:1)

FC TVD Slavičín
Branky: Elšík
Sestava FC TVD Slavičín
Vypušťák – Kocián, Fojtík, T. Švach, Mezírka – Elšík, Horáček, Školník – P. Švach, Žůrek, Vaculík
Střídali: Juřica, Zvoníček, Šťastný
Karty: Kocián ČK

Pozápasový komentář

,,V prvním poločase jsme udělali dvě chyby ve středu hřiště, z čehož byly dvě šance. Nejprve jejich útočník neproměnil nájezd na brankáře a podruhé to na poslední chvíli zavíral pravý obránce a byla z toho penalta. Myslím, že penalta byla, ale spíše mě mrzí dvojí trest, který jsme dostali, tedy červenou kartu a ještě penaltu,“ lituje výroku sudího. Následnou penaltu však brankář Vypušťák lapil. ,,To byl určitě klíčový moment. Navíc jsme věděli, že v zápase rozhodnou standardní situace, což se nakonec potvrdilo, protože jsme jednu proměnili a hlavně všechny ubránili.“ Ve druhé půli jsme vyčkávali, co soupeř vymyslí, ale nakonec z toho nic nebylo. ,,I po vyloučení hra byla vyrovnaná. Sice jsme se trochu stáhli, nepresovali, protože nás bylo o jednoho méně, ale zvládli jsme to a soupeře skoro k ničemu nepustili,“ zakončil své hodnocení druhého poločasu.

Příští týden v neděli nás čeká velmi těžký protivník, rezerva Opavy, která navíc přijede zřejmě posílena o hráče širšího prvoligového kádru. ,,Naopak příští týden i vzhledem reprezentační pauze přijede posílené opavské béčko a na ten zápas se těším. Myslím, že to bude utkání úplně v jiném stylu, bude to nahoru-dolů a očekávám kvalitní fotbal. Přirovnal bych to k pohárovým zápasům proti třetiligovým nebo druholigovým mužstvům, co tu letos odehráli, takže i pro diváka to bude jistě velmi zajímavý a atraktivní zápas,“ láká trenér Slončík všechny příznivce našeho klubu, aby se přišli podívat v neděli od 10:15 na zápas.

Napsali o nás

I v deseti ovládl divizní derby Slavičín. Vsetín nedal penaltu – zlinsky.denik.cz

Porážka, která určitě mrzí – fcvsetin.cz

Fotogalerie