První prohra v sezóně přišla na půdě Semetína

/Semetín/ V dalším mistrovském utkání nastoupila rezerva Slavičína v Semetíně. Bylo to utkání dvou naprosto odlišných týmů, a to jak věkově, tak i dle postavení v tabulce. Slavičín zatím neztratil ani bod, Semetín jen 2x vyhrál a věkový průměr Semetína byl o více než 10 let vyšší než má naše rezerva. Hrálo se na velmi malém, ale dobře připraveném trávníku.

3:1 (0:1)

FC TVD Slavičín
Branky: Šťastný
Sestava FC TVD Slavičín
Kuja – Goňa, Bureš, Ondruš, Both – Šmotek, M. Švach ml., Zvoníček, Zámečník(ZL), Fojtů – Šťastný
Střídali: Žůrek, Miklas, Staněk, Švadleňák

Zápasový komentář

Od počátku utkání Slavičín diktoval tempo hry a zatlačil domácí do těžké defenzívy. Hosté si vytvořili řadu příležitostí a v 19. minutě se prosadil Šťastný, kdy otevřel skóre utkání na 0–1. Hosté nepolevili a tlačili se stále před branku domácích, ale chyběl klid v zakončení.

Ve druhé půli se obraz hry příliš nezměnil, ale z ojedinělého rohového kopu se hostům podařilo v 56. minutě vyrovnat a hned o 3 minuty později rozhození hosté opět chybovali a domácí se ujali vedení 2–1. Slavičín zvýšil obrátky, ale domácí na malém hřišti vytvořili neprostupnou zeď okolo pokutového území a všechny snahy hostí byly marné. Domácí jen odkopávali a z jednoho brejku se dostali do pokutového území a po střetu soupeřů byla nařízena v 72. minutě penalta, kterou domácí proměnili a zvýšili na 3–1. Po té se ještě více zatáhli do vlastního pokutového území a bránili výsledek, který se již nezměnil.

Pozápasový komentář

,,Do Semetína jsme jeli získat alespoň nějaký bod. První půle se vyvíjela dobře, ujali jsme se vedení, ale vyráběli mnoho chyb v rozehrávce, což se nám nakonec vymstilo ve druhé půli. Tento zápas jasně ukázal jak je fotbal někdy „nespravedlivý“, ale tím také zajímavý a potvrdila se mnohokrát vyřčená slova, že „ fotbal nemá logiku“. Po sedmi zápasech jsme prohráli, skončila vítězná série a já osobně jsem z výsledku velmi zklamán,“ zhodnotil zklamaně trenér Jiří Váňa.