Ve čtvrteční předehrávce si dorostenci poradili se soupeřem z Hulína


/UT Hrádek/ V dalším kole jsme přivítali netradičně již ve čtvrtečním odpoledni na UT v Hrádku soupeře Spartak Hulín. ,,Soupeř po generační obměně hráčů svou tvář teprve hledá, nicméně nemyslím si, že budou mít sestupové starosti. Ano, dnes jsme vyhráli, ale soupeř byl do poslední chvíle nepříjemně kousavý,“ začal úvodem Michal Švach.

FC TVD Slavičín

3:1 (2:0)

Branky: Staněk, Melichařík, vlastní
Sestava FC TVD Slavičín
Gergela – Švadleňák, Dobiáš, Bařinka, Miklas – Hamalčík, Melichařík, Ondruš, Zvoníček, Staněk – Fojtů
Střídali: Bor, Šoman, Šenovský, Častulík

Zápasový komentář

Úvod zápasu patřil domácím. Svou aktivitu a narůstající tlak přetavili ve vedoucí branku hned v 7. minutě, kdy střílený Staňkův centr zleva nešťastně odkopl obránce hostů do vlastní brány 1:0. Tato situace přinesla uklidnění na naše kopačky, jsme nadále v poli lepší a konečně se nám daří kombinační hra. Výsledkem této pasáže je gólová situace ze 27. minuty, kdy se po přesné nahrávce dobře hrajícího Zvoníčka dostal k zakončení Staněk, mazácky přehodil vyběhnuvšího hostujícího brankáře a zvýšil na 2:0. Do poločasu se už nic podstatného nestalo, soupeř hrozil zejména po standardních situacích, s kterými si dobře organizovaná obrana v čele s F. Ondrušem ví rady.

Do druhé půle obě mužstva začala zařazovat i další hráče a využili tak možnosti hokejového střídání, což má za následek vždy mírnou změnu herního obrazu. Soupeř vše vsadil na korekci výsledku, otevřel obranu a toho využili domácí. V 79. minutě ze středu hřiště navezl míč nikým neatakovaný Melichařík a své sólo proměnil ve třetí branku 3:0. Po tomto okamžiku naši hráči polevili, výsledkem je kontaktní branka hostujícího týmu pět minut před koncem 3:1. Ve zbývajícím čase jsme si už výsledek pohlídali a připsali si tak cenné tři body z domácího prostředí.

Pozápasový komentář

,,Za výsledek jsem dnes velmi rád. Už minulé kolo v Hluku jsme nezahráli vyloženě špatně, ale příliš upracovaně. Dnes jsem nabádal kluky, aby na umělém povrchu svoji hru maximálně zjednodušili, zrychlili a tlačili se do zakončení. I z tohoto důvodu jsme nominovali do zápasu Dana Zvoníčka, který je pro takový herní projev typický. A to se taky ukázalo jako dobrý tah.  Výsledek se dostavil a to je důležité,“ zhodnotil domácí zápas asistent trenéra Michal Švach.