Domácí prokletí s Frýdlantem zlomeno! Tři body po těžkém zápase zůstaly doma

/Slavičín/ Už bylo načase. Po postupu Frýdlantu do divize jsme ho až napotřetí doma konečně porazili! V zápase se blýsknul dvěma brankami náš kapitán Petr Švach, který ve druhém poločase určil podobu výsledku a my doma porazili silný Frýdlant nad Ostravicí.

FC TVD Slavičín

3:1 (1:0)

Branky: 2xP. Švach, Elšík
Sestava FC TVD Slavičín
Vypušťák – Kocián, Fojtík, Elšík, Mezírka – P. Švach, Kalus, Horáček, Školník – Žůrek, Vaculík
Střídali: Juřica, Goňa, Šťastný

Pozápasový komentář

Po dvou porážkách v soutěži jsme doma nastoupili proti silnému Frýdlantu. Plánoval trenér pozměnit sestavu nebo rozestavení? ,,Já jsem věřil, že kluci budou chtít vyhrát, protože jsme teď dvakrát nevyhráli a prohráli se Zlínem v poháru. Dnes jsem věřil klukům, že si budou chtít jít za tím vítězstvím,“ začal na úvod hodnocení trenér Petr Slončík.

První poločas jsme vyhráli 1:0. ,,V první půli jsme byli dobří na míči, v rozehrávce. Umožnil nám to soupeř, který hrál trochu zezadu. My byli naopak aktivní, silní na balonu, ale měli jsme si vytvářet díky tomu lepší šance a tu koncovku řešit jinak. Ke konci poločasu se nám podařilo dát branku a myslím, že tu první půli jsme vyhráli zaslouženě. Nicméně musím říct, že jsme tam měli i jednou štěstí, kdy soupeř nastřelil břevno při našem zaváhání, jinak to bylo dobré,“ zhodnotil první půli a pokračuje druhou. ,,Ve druhém poločase se obraz hry trochu změnil. Frýdlant změnil svůj styl hry, už to tolik nenakopával a snažil se hrát po zemi. Nicméně my díky tomu více vyčkávali na brejky, což se nám dvakrát podařilo výborně vyřešit. Navíc jsme tam měli pak ještě jednou velkou šanci a jeden neuznaný gól. V samotném závěru jsme si po chybě v rozehrávce nechali dát zbytečnou branku, ale zápas jsme dotáhli do vítězného konce,“ oddechl si spokojený trenér.

V letošní sezoně jsme ochuzeni o derby s Brumovem, proto by se dalo označit za derby příští zápas proti Vsetínu. ,,Co spadl Brumov, tak Vsetín je nejblíž, takže očekávám zajímavé utkání. Doufám, že dojde na Vsetín hodně lidí a zápas bude mít dobrou atmosféru a hlavně pro nás šťastný konec,“ zakončil trenér Petr Slončík.

Napsali o nás

Ze Slavičína jsme přijeli s prázdnou! – 1bfk.cz

Fotogalerie

Slavičín – Frýdlant n. Ostravicí – slavicin.rajce.idnes.cz