Pro fotbalistu je nepříjemné trénovat individuálně, říká navrátilec po zranění Vlastimil Juřica

/Rozhovor/ V létě si přivodil svalové zranění, ale nyní je konečně zpět. Řeč je o útočníkovi, Vlastimilu Juřicovi, který nám po zranění vybojoval bod v Hranicích. O víkendu si navíc zahrál za béčko a podílel se hattrickem na demolici Halenkova.

Pojďme se vrátit ještě k zápasu v Hranicích. Naskočil jsi do zápasu jako žolík a ihned se ti podařilo skórovat. Popiš nám svoji branku.
Byl tam dlouhý nákop, ze které vznikla trma vrma a já se ocitl na správném místě. Dostal se ke mně míč a ihned jsem střílel do branky, kdy to prošlo těsně kolem hráče na brankové čáře.

Podařilo se ti už někdy vstřelit branku ihned po svém příchodu?
Je fakt, že teď to bylo opravdu rychlé. (úsměv) Už se mi něco podobné párkrát stalo, hlavně tedy dříve v nižších soutěžích, že jsme do pár minut vedli a já dával tu branku.

Jak těžké je naskočit do rozjetého zápasu ještě za nepříznivého stavu?
Určitě to lehké nebylo. Hranice nebyly zase tak slabé, jak jsem očekával. Byly určitě lepší jak minulý rok, ale podařilo se mi chytit rychlou brankou, potom se hraje lépe.

Ty jsi dokonce mohl strhnout vítězství na naši stranu. Jak jsi viděl svou velkou šanci?
Dostal jsem výborný balon za obranu od Petra Švacha, chtěl jsem obhodit brankáře, ale bohužel to šlo těsně vedle.

Bereme bod z Hranic? Je remíza spravedlivá?
Myslím si, že bod bereme. Mohli jsme vyhrát, protože nejenom já jsem tam měl velkou šanci, ze které mohl padnout gól. Možná se to dá nakonec pokládat i za ztrátu.

Jak jsi na tom po zdravotní stránce? Cítíš se být už 100% fit?
Doufám, že jsem opravdu fit a svalové zranění se už nevrátí. Úplně 100% nachystaný nejsem, protože mi chybí letní příprava, kterou ostatní hráči absolvovali, ale doufám, že to doženu a nebudu ztrácet.

Po zranění jsi trénoval individuálně. Je to pro fotbalistu nepříjemné?
Určitě. Nejen když člověk běhá někde sám, ale je třeba hrozné běhat sám kolem ostatních hráčů na hřišti, kde se dívám na to, jak hrají s míčem apod.. Vy jen běháte a na míč musíte zapomenout. Jsem rád, že tohle období mám za sebou.

Áčko o víkendu nehrálo a ty jsi se šel rozehrát za béčko. Pomohl ti tento zápas, kde jsi vstřelil hattrick?
Hrál jsem nějakých 84 minut, pak jsem šel dolů. Pokyn od trenéra byl jít se dobře rozdýchat, protože zápasová kondice není taková, jaká by měla být. Hattrick byl příjemný bonus, ale zase hraji na pozici, kde bych měl góly dávat. Určitě je to lepší, hlavně mi to pomohlo získat zase lepší sebedůvěru a já doufám, že to prodám v zápasech áčka.

Ve Slavičíně působíš druhým rokem. Splňuje angažmá tvé představy?
Ano. Angažmá splňuje moje představy, jsem zde spokojený. Samozřejmě skok z 1.A třídy do divize je velký, hlavně v trénování. Trénujeme intenzivně třikrát týdně, takže je to i časově náročné, ale nestěžuji si.

O víkendu nás čeká Nový Jičín, který ještě neprohrál. Co čekáš od tohoto zápasu?
Tak tihle kluci jsou hodně najetí. Umí si to dobře dát, tak doufám, že nám pomůže i domácí půda a uštědříme jim první podzimní porážku.