2. kolo MOL CUP: Příběh nekončí! Znojmo jsme vyřadili na penalty

/Slavičín/ Jedeme dál! To, o čem se snilo každému fanouškovi ve Slavičíně, se stalo skutečností. Naši hráči prokázali velkou bojovnost a odměnou jim byla v zápase 2. kola poháru MOL Cup proti Znojmu výhra na penalty. V dalším kole již můžeme dostat i soupeře jako je Sparta Praha nebo Viktoria Plzeň. O losování vás budeme informovat, proto sledujte naše webové stránky nebo facebook.

MOL CUP

FC TVD Slavičín

4:3p (2:2)

Branky: Žůrek, P. Švach, Školník z pen.
Sestava FC TVD Slavičín
Kuja – Goňa, Fojtík, Elšík, Mezírka – L. Šebák, Zvoníček, Horáček, P. Švach, Školník – Žůrek
Střídali: Fojtů, Vaculík, Salajka, O. Šebák
Počet diváků: 380

Pozápasový komentář

Znojmo přijelo v pozměněné sestavě, kdy se do hry dostali hráči širšího kádru. ,,Myslím si, že nastoupili s hráči, kteří nehrají pravidelně Národní ligu, ale byli doplněni o uzdraveného Michala Ordoše, který samozřejmě prokázal kvalitu a chytrost ve hře. Šlo vidět, že to je fotbalista,“ řekl trenér na úvod.

Do zápasu jsme nevstoupili špatně, ale Znojmo ukázalo sílu. Nicméně do kabin se šlo za nerozhodného stavu. ,,Trochu jsme si zvykali na jejich hru. Je to samozřejmě rozdíl oproti divizi. Oni mají daleko rychlejší přechod, dokáží po zisku míče jít rychle nahoru, byli nebezpeční v určitých fázích hry. V prvním poločase tam byla i pasáž, kdy jsme měli štěstí, ale potom jsme si dokázali přivyknout tempu a hodně nám pomohly dvě vstřelené branky,“ popsal první poločas trenér Slončík a pokračuje druhým. ,,Ve druhém poločase trošičku opadlo tempo i ze strany Znojma, dostávali se do určité křeče, protože byli favoriti. Nicméně tam byla spousta šancí na obou stranách a zápas se mohl klidně rozhodnout v normální hrací době,“ je si vědom kouč.

Nakonec se tak nestalo a po devadesáti minutách jsme šli do prodloužení, kde jsme inkasovali z penalty ve 113. minutě. Věřil trenér ještě ve vyrovnání? ,,Já svému mužstvu na 100% věřím, takže jsem věřil i teď. Sice nastoupili mladí kluci, kteří však dokázali podat velmi dobrý výkon a ukazuje se, že mužstvo má nějakou svoji kvalitu, sílu a také prokázalo touhu jít za tím vyrovnávacím gólem,“ povídá. Díky vyrovnání ve 120. minutě se šlo na penalty, které jsme všechny suverénním způsobem proměnili. ,,Vzhledem k tomu, co vidím na tréninku, znám hráče, tak jsem byl klidný při penaltách. Věřil jsem, že pokud náš gólman jednu chytne nebo soupeř nepromění, tak se projeví naše kvalita v provádění a zodpovědnosti, což se potvrdilo, protože všechny kopy byly nekompromisní,“ uzavřel své hodnocení zápasu.

O dalším losování vás budeme informovat, ale jaké mužstvo by si trenér Petr Slončík přál, aby přijelo do Slavičína? ,,Spíš bych přál klukům a fanouškům prvoligové mužstvo co nejzvučnějšího jména.“

Napsali o nás

Slavičín vyřadil Znojmo. Ukázali jsme kvalitu, liboval si Slončík – zlinsky.denik.cz

Fotogalerie

Slavičín – Znojmo – slavicin.rajce.idnes.cz