Dorostenecké derby v Brumově: Díky zpackané druhé půli nemáme ani bod


/Brumov/ Dorostenecké derby slibovalo, že o kvalitní podívanou nebude nouze, což se nakonec potvrdilo. Naši hráči zvládli výborně první poločas, ale bohužel ve druhém jsme přenechali místo na hřišti Brumovu, který nás hned třikrát ztrestal a uhájil domácí vítězství.

3:2 (0:1)

FC TVD Slavičín
Branky: Fojtů, Ondruš
Sestava FC TVD Slavičín
Gergela – Miklas, Dobiáš, Ondruš, Janků – Hamalčík, Melichařík, Salajka, Švadleňák, Staněk – Fojtů
Střídali: Bařinka, Častulík, Bor, Šoman

Pozápasový komentář

Trenér Petr Švach chtěl rozdělit celý zápas na dva poločasy. ,,Ten první byl z naší strany velmi slušný. Domácí tam měli sice dvě obrovské šance, ale nás podržel brankář Gergela. My však mohli jít v klidu do kabin za stavu 3:1 nebo 3:2, protože ty šance byly. První poločas byl tedy z naší strany v pořádku i co se týče přístupu, nasazení. Takhle jsme se chtěli prezentovat,“ zhodnotil první poločas. Poločasové pokyny byly jasné. ,,Kluky jsem nabádal, aby pokračovali ve své hře, protože výběr toho střídání, který je od nové sezony v hokejovém stylu, nám umožňuje hrát vysoký presink atd.,“ vysvětluje. Bohužel jeho pokyny zůstaly zřejmě v šatně. ,,Přišla 46. minuta a jasný pokutový kop pro Brumov, za dalších 5 minut přišla hezká brumovská akce a otočili stav na 2:1. Naše kluky to strašně zlomilo, ale už ten přístup a začátek poločasu nebyl v pořádku, kluci byli ještě v šatně a to rozhodlo,“ nevěřícně kroutí hlavou mladý kouč a dodává. ,,Hlavně bych chtěl vypíchnout, že z Brumova gólman, Tomáš Pjajko, který na ten zápas přišel asi v 20. minutě a o přestávce ho domácí přemluvili, aby nastoupil do pole, rozhodl celý zápas. Byl u všeho a dá se říct, že gólman nás porazil, což nebývá zvykem,“ popsal rozhodující okamžik utkání.

Zápas rozhodl druhý poločas. Na otázku, zda-li naši hráči neodpadli třeba po fyzické stránce, trenér tuhle možnost rezolutně zamítl. ,,To bych neřekl, že bychom odpadli. O poločase byla zřejmě v brumovské kabině větší bouřka, protože ti kluci měli větší chuť a hlad. Tady tímto základním aspektem nás bohužel ve druhé půli předčili. Doufám, že si to naši kluci vezmou k srdci a uvědomí, že takhle by to nešlo. Jinak zápas jako takový byl vyrovnaný, řekl bych až nadstandardní,“ zakončil své hodnocení prohraného derby trenér Petr Švach.