Proti Bohumínu jsme dvakrát dotahovali a díky dvěma brankám ve druhém poločase bereme výhru

/Slavičín/ Výborný zápas pro diváka, který si díky šesti brankám musel přijít na své! My jsme dvakrát prohrávali, ale pokaždé skóre dotáhli a druhý poločas byl už v naši režii. Pomohli jsme si standardními situacemi a mohli tak slavit první domácí vítězství.

FC TVD Slavičín

4:2 (2:2)

Branky: 2xP. Švach, Žůrek, Vaculík
Sestava FC TVD Slavičín
Vypušťák – Fojtík, Elšík, T. Švach – Kocián, Kalus, P. Švach, Školník, Mezírka – Žůrek, Vaculík
Střídali: Šťastný, Horáček, Zvoníček

Pozápasový komentář

,,Myslím si, že první poločas byl podle našich představ ačkoliv výsledek tomu neodpovídal. Z naší strany to bylo ofenzivní, ale bohužel jsme trošku nezvládli obrannou fázi po taktické stránce. Díky individuálním chybám jsme soupeři nabídli možnosti, který toho dvakrát využil. Jinak co se týče atraktivity a toho fotbalu, tak tam to bylo dobré. Problém byl neproměňování šancí. Při těch se musíme chovat jinak, být více chladnokrevní,“ zhodnotil trenér Petr Slončík první půli. Do poločasové přestávky se šlo za nerozhodného stavu 2:2, ale kouč měl jasné pokyny. ,,Nabádal jsem hráče zachovat hlavně klid, protože jsem věřil, že přijdou další šance, které proměníme,“ vysvětloval. Jeho slova se nakonec potvrdila a v nové sezoně se trefil premiérově Tomáš Vaculík po rohovém kopu. ,,Vzhledem k tomu, že máme jak kvalitu v tom zahrávání, tak i kvalitu hráčů, co se týče fyzických dispozic v koncovce, bylo záhodno se konečně prosadit i ze standardní situace a pomoci si tím, což se nám nakonec podařilo,“ oddechl si domácí lodivod.

Pro trenéra je vždycky plus a příjemné, když branky střílí i útočníci, což se dnes povedlo oboum. ,,Tak není to plus pro trenéra, ale hlavně pro ně. Útočníci jsou tam od toho, aby dávali branky. Dneska tam byli spolu dva a nejen já, ale celý tým je rád, že se oba prosadili gólově,“ zakončil své hodnocení.

Napsali o nás

Divizní fotbalisté Slavičína si doma zastříleli a vyhoupli se do čela – zlinsky.denik.cz

Ani dvojí vedení ve Slavičíně nestačilo – fotbalbohumin.cz

Fotogalerie

Slavičín – Bohumín – slavicin.rajce.idnes.cz