Béčko předvedlo proti Hovězí nebývalou kanonádu

/Slavičín/ Rezerva Slavičína bylo pro letošní sezónu rozhodnutím KFS Zlín přeřazena do skupiny „A“, tedy mezi týmy z „Valašska“. V prvním duelu nastoupila proti týmu Hovězí, který se v minulé sezóně umístil na 11. místě.

FC TVD Slavičín

7:0 (3:0)

Branky: 3xŠťastný, 2xŠmotek, Fojtů, O. Šebák
Sestava FC TVD Slavičín
Kuja – Dobiáš, O. Šebák, Bureš, Goňa – L. Šebák, M. Švach ml., Zámečník(ZL), Šmotek, Fojtů – Šťastný
Střídali: Staněk, Miklas, Floreš, Švadleňák

Zápasový komentář

Hned v 1. minutě se slavičínští mladíci s chutí pustili do soupeře a po krásné akci Lukáše Šebáka připravil Jakub Fojtů perfektní pozici pro Kamila Šmotka, který přesnou střelou otevřel skóre utkání na 1:0. Hned v 7. minutě se po tlaku domácích prosadil Michal Švach, ale jeho střelu ještě tečoval Kamil Šmotek na 2:0 a hosté byli zcela zaskočeni. Hrálo se na jednu bránu a domácí střídali jeden útok za druhým. V polovině první části se hosté přeci jen vymanili ze sevření a vyrovnali hru, dostali se i do několika nebezpečných situací, především ze standardních situací. Ve 30. minutě však unikl Šťastný, kterého hostující brankář zastavil jen za cenu faulu, ale nařízený pokutový kop Šťastný neproměnil. Chybu však napravil a po přihrávce Jakuba Fojtů přesně trefil k pravé tyči a ve 38. minutě byl stav 3:0.

Do druhé půle domácí nastoupili opět s velkou chutí a hned ve 48. minutě po přesném centru Lukáše Šebáka hlavou zvýšil na 4:0 opět Šťastný. Domácí stále tlačili a v 56. minutě završil svůj dobrý výkon Jakub Fojtů, který zvýšil tvrdou střelou na 5:0. Hosté definitivně rezignovali, domácí masově vystřídali 4 hráče a utkání se jen „dohrávalo“. Střelecky disponovaný Dan Šťastný však v 86. minutě zvýšil na 6:0 a završil tak svůj hattrick. V samotném závěru ještě téměř od vlastní šestnáctky přes celé hřiště prošel Ondra Šebák a své 70ti metrové sólo završil nádherným lobem a uzavřel tak účet utkání na drtivých 7:0.

Pozápasový komentář

,,Před utkáním jsem kluky pobízel k aktivitě a tlaku na míč, což beze zbytku splnili. Obranu s přehledem dirigoval zkušený Bureš a mladíci kolem něj spolehlivě pracovali a navíc přidali i nástavbu dopředu. Mimořádně se střelecky zadařilo Danovi Šťastnému, a tak je výsledek nad očekávání. Všem moc velký díky,“ shrnul spokojeně vystoupení svých svěřenců trenér Jiří Váňa.