Předkolo MOL CUP: Drama v Luhačovicích! Postup jsme vydřeli díky bezpečně proměněným penaltám

/Luhačovice/ Drama jako hrom! V parném sobotním dopoledni jsme se představili v rámci předkola poháru MOL Cup v Luhačovicích. Nadějné vedení jsme neudrželi a když se nerozhodlo ani v prodloužení, následovaly penalty. Naši hráči udrželi pevné nervy a všechny své pokusy bezpečně proměnili. Nyní nás čeká již v domácím prostředí Valašské Meziříčí. Utkání by se mělo odehrát 15. srpna od 17 hodin.

MOL CUP

1:2p (0:0)

FC TVD Slavičín
Branky: T. Švach
Sestava FC TVD Slavičín
 Vypušťák – Kocián, Fojtík, T. Švach, Mezírka – Goňa, Kalus, P. Švach, Školník, Šťastný – Vaculík
Střídali: Bartoš, Fojtů, L. Šebák, Zvoníček

Pozápasový komentář

,,V první řadě jsme rádi za postup,“ začal s hodnocením trenér Petr Slončík a pokračuje. ,,Jak už to tady v těch pohárových zápasech bývá, tyhle derby nejsou vůbec jednoduché. Můžeme říct, že jsme postoupili se štěstím, kdy jsme vyhráli na penalty, což je vždy loterie. Nicméně kluci potvrdili v těch penaltách kvalitu proměňování,“ pochválil penaltové střelce.

V dalším hodnocení se už zaměřil více na samotný zápas. ,,V prvním poločase jsme byli lepší, měli více příležitostí, které jsme bohužel neproměnili. Tam se utkání lámalo, protože kdybychom to dali, tak věřím, že bychom to zvládli a dohráli více v poklidu. Ve druhém poločase to bylo mnohem více vyrovnanější. Soupeř si vytvářel šance po našich chybách v obraně, proto se dá říct, že Luhačovice zaslouženě vyrovnaly. Jinak klobouk dolů před klukama obou mužstev, protože ty podmínky byly extrémní, takže i ten fotbal jako takový neměl moc tempo. Počasí se podepsalo na kvalitě toho fotbalu jako takového,“ zakončil svůj ostrý debut v soutěžním zápase trenér Petr Slončík.

,,Byl to zápas, který mohl dopadnout jakkoli. Jak hosté, tak my jsme si vypracovali vyložené šance. Nás v kritických chvílích podržel brankář Švec. Bohužel na druhé straně jsme vyložené šance zazdili spíše naší zbrklostí. V nastaveném čase si myslím, že jsme byli nebezpečnější tým. Dokázali jsme využít únavy obrany hostů. Bohužel do sítě jsme míč nedostali. Musím uznat, že v penaltách si hosté počínali nekompromisně a všechny své pokusy kopli na jedničku. Pro nás to byl skvělý kondiční zápas a klukům musím poděkovat, jak se v ukrutném vedru prali o postup,“ shrnul sobotní pohárový zápas trenér domácího celku Luhačovic Jan Jelínek.

Fotogalerie