Dorostenci si odvezli z Hulína vysoké vítězství

/Hulín/ Po nevydařeném domácím zápase z minulého kola jsme zajížděli k soupeři Spartaku Hulín, který na jaře podává velmi dobré výkony a na domácím hřišti ztratili jen s vedoucím týmem z Uherského Brodu.

1:5 (0:2)

FC TVD Slavičín
Branky: 2xFojtů, 2xStaněk, Šmotek
Sestava FC TVD Slavičín
Gergela – Ondruš, Zámečník(BO), Švadleňák, Janků – Zámečník(ZL), Kamenčák, Šmotek, Melichařík, Staněk – Fojtů
Střídali: Častulík

Zápasový komentář

Úvod zápasu byl od obou týmů opatrný, více ze hry měli domácí. Hrozili zejména nakopávanými míči, s kterými si ale naše obrana věděla rady. V 18. minutě jsme se dostali do vedení, kdy po zisku míče na středu hřiště a následném centru Staňka zakončoval zcela osamocen Jakub Fojtů 0:1. Domácí to evidentně zaskočilo a tak se dostal Slavičín ke slovu podruhé. Po půlhodině hry opět zisk míče středovými hráči Šmotkem a Melichaříkem, následné posunutí agilně hrajícímu Staňkovi do náběhu a jeho bezchybné zakončení křižnou střelou na vzdálenější tyč 0:2. Tento moment znamená pro domácí další rozčarování a po zbytek první půle jsou v útlumu.

Ani poločasová přestávka neoživila hráče domácích a tak jsou stále dominantnější na hřišti naši kluci. V 55. minutě po krásném centru zlínského Zámečníka zakončoval hlavou Kuba Fojtů a zvýšil tak svým druhým gólem v zápase na 0:3. Za další tři minuty se dostal ke slovu kapitán Šmotek a upravil na 0:4. Domácí jsou zralí na ručník. Po tomto momentu je prakticky po zápase, naši kluci evidentně ubrali na tempu a toho využili domácí a snížili na 1:4. Slavičínští však další kolaps nepřipouští a na konečných 1:5 z přímého kopu upravil taktéž svým druhým gólem v zápase David Staněk. Zbytek utkání se v horkém sobotním dopoledni dohrálo už jen z povinnosti a pro naše barvy je to povedený reparát za výpadek z předchozího kola.

Pozápasový komentář

,,Odjížděli jsme na horkou půdu silného soupeře. Zápas s Luhačovicemi jsem už klukům nepřipomínal. Nicméně poučili jsme se z něho a soustředili se více a hlavně lépe na bránění i proměňování nabídnutých šancí. A to se dnes do puntíku splnilo. Tak jak nám minulý zápas nevyšel, tak dnešní proti Hulínu byl jako balzám na nervy. Všude jsme byli první, kluci drželi míč, dobře jsme kombinovali a doplňovali se. Všechny branky byly po krásných akcích a pro domácí je výsledek ještě milosrdný. Přiznám se, že jsem čekal od Hulína víc. Všem hráčům za předvedený výkon a přístup děkuji,“ uzavřel své hodnocení spokojený asistent trenéra Michal Švach.