Z Veselé jsme si odvezli bod za remízu. Penalty opět vyzněly pro soupeře

/Veselá/ V dalším kole naše rezerva zavítala na hřiště Veselé. Ta má postupové ambice, proto se dalo očekávat zajímavé utkání. Nám se znovu podařilo smazat dvoubrankový náskok soupeře a zápas dotáhnout do penalt, kde jsme bohužel znovu neuspěli.

3:2p (1:0)

FC TVD Slavičín
Branky: Bartoš, Horáček
Sestava FC TVD Slavičín
Kuja – Goňa, Bureš, Ondruš, Both – Zámečník(ZL), Horáček, M. Švach ml., Fojtů, Bartoš – Šťastný
Střídali: Šála, Havlín, Staněk

Zápasový komentář

Počátek utkání byl oboustranně opatrný, ale s narůstajícími minutami domácí lepší kombinací několikrát ohrozili Kuju v brance hostí. Hosté působili ustrašeně a když se dostali do nebezpečných situací, tak zcela selhávala koncovka. Ve 29. minutě si s hostující obranou pohrál mladý Szivák a domácí poslal do vedení 1:0. Hosté lehce zvýšili tempo, ale do vyložených šancí se nedostávali, vše zlikvidovala obrana a dobře chytající Červenka v domácí brance. Naopak hosty několikrát podržel kvalitními zákroky Kuja.

Ve druhé půli hosté zkvalitnili a zpřesnili hru, ale v 62. minutě jejich defenzíva nezvládla útok domácích, kteří se Manďákem dostali do dvoubrankového vedení. Domácí trochu polevili a hosté naopak zvýšili obrátky a jen díky štěstí a výbornému brankáři domácích se skore neměnilo. V 73. minutě Červenka dokonce bravurně zlikvidoval pokutový kop Bartoše. Ten však svou chybu napravil a hned o 2 minuty později dal kontaktní branku hostí. Nepříjemností bylo zranění hostujícího Havlína, který si v 85. minutě vážně poranil koleno. Hosté již měli vystřídáno a tak se v 10ti hráčích pustili do útoku a po precizní akci Goni přesně zakončoval Horáček. Utkání tak skončilo asi zaslouženou remízou a na penalty byli šťastnější domácí.

Pozápasový komentář

,,Jako již tradičně jsme zcela změnili sestavu a na sehranosti to bylo chvíli znát, ale postupem času jsme se dostávali více do hry a přes nepříznivý vývoj jsme vybojovali alespoň bod. Kluci to opět nezabalili a v závěru zabrali, za což jim patří dík,“ shrnul venkovní zápas na Veselé trenér Jiří Váňa.