Domácí kolaps s Luhačovicemi posadil dorostence zpátky na zem


/Slavičín/ Dorostenci v cestě za titulem ve své soutěži tvrdě narazili. Hráli proti beznadějně poslednímu celku, Luhačovicím. Bohužel tlak, že musí vyhrát neustáli a po velmi zdařilých brejcích Luhačovic doma podlehli nedalekému soupeři.

FC TVD Slavičín

3:5 (0:3)

Branky: 3xFojtů(1x z pen.)
Sestava FC TVD Slavičín
Gergela – Švadleňák, Ondruš, Blažek, Dobiáš – Zámečník(ZL), Melichařík, Šmotek, Zámečník(BO), Staněk – Fojtů
Střídali: Zvoníček, Janků, Častulík

Pozápasový komentář

Naši dorostenci se po minulém kole vyhoupli do čela a teď hráli proti poslednímu. ,,Naše priorita byla kluky připravit na to, aby to nepodcenili. Už od čtvrtka jsme jim to s bráchou(pozn. asistent trenéra Michal Švach) říkali a snažili se je upozornit, že nás nečeká lehký zápas,“ naznačil průběh příprav na zápas trenér Petr Švach.

Bohužel veškerá příprava přišla vniveč, když jsme po půlhodině hry prohrávali 0:3. ,,Nemůžu úplně říct a potvrdit, že bychom to podcenili. Soupeř využil všeho co měl. Jak nám to v předchozích zápasech padalo, tak teď nám Luhačovice ukázaly lekci z produktivity. Pro nás ten celý začátek byl jednoznačně šok, tohle jsme ani náhodou nečekali,“ řekl mladý trenér.

Při nepříznivém stavu se snažil trenér Petr Švach něco udělat, proto sáhl ke střídání a na plac šel Dan Zvoníček. ,,Ve 30. minutě nebylo na co čekat a do hry šel Dan Zvoníček, protože ta změna byla na místě. Dan to oživil a my snížili na 2:3. Bohužel jsme ve druhém poločase dostali hloupé branky na 2:4, potažmo 2:5. Věřil jsem, že jak jsme dali na 2:3, tak to zvládneme, ale Luhačovice řešily své brejky mistrně.“

Čím si vysvětlit domácí kolaps? ,,Kolaps je jednoznačně správné slovo. Myslím si, že kluci teď moc řešili své postavení v tabulce. Sami cítili tlak, že se musí vyhrát. Dnes byla přemíra snahy pro nás smrtící. Kluci dřeli, nedali spoustu gólových šancí. Pak čas běžel rychleji a rychleji a už to nešlo, vkrádala se tam křeč. Hráči moc chtěli, ale hlava jim to prostě nedovolila. Po zápase mi bylo kluků strašně líto, protože byli opravdu moc zklamaní,“ popsal zklamání, které zavládlo v kabině.

Na závěr chtěl kouč pochválit brankáře Luhačovic. ,,Já bych chtěl vyzdvihnout luhačovického golmana. Odchytal zápas, který už se asi nebude nikdy opakovat, protože to, co pochytal bylo k neuvěření. Naši kluci z něho byli nešťastní!“