Naše přípravky se zúčastnily mezinárodního turnaje na Baťově

foto: www.skbatov.cz

/Baťov/ Již minulý rok jsme měli tu čest zúčastnit se velmi kvalitně obsazeného turnaje na Baťově. I letos jsme nabídku přijali a naše přípravky si vyzkoušely, jaké je to hrát proti velmi silným celkům.

O turnaji

XXIII. ročník Mezinárodní fotbalový turnaj přípravek „O pohár osvobození města Otrokovice“

Tento turnaj má dlouholetou tradici. Každoročně se ho účastní týmy jako Lokomotíva Trnava, Dubnica nad Váhom, SK Myjava, Fotbal Třinec, 1.FC Slovácko, Fastav Zlín, SK HS Kroměříž, Olympia Bruntál atd. Vystřídala se tu i mužstva zvučných jmen jako maďarský Vác, polský Glogowek, rakouský Salzburg, Zbrojovka Brno, Baník Ostrava, Vítkovice, Frýdek – Místek, AS Trenčín, MFS Košice atd.

Mladší přípravka

Sestava

T. Homola, A. Ptáček, Š. Ptáček, J. Vacula, A. Gerych, M. Both, D. Ruman, J. Šustek, M. Dorúšek

Zápasy ve skupině
FK Lokomotíva Trnava – FC TVD Slavičín 1:3 (A. Gerych, J. Šustek, M. Both)
FC Fastav Zlín – FC TVD Slavičín 0:0
SK Baťov 1930 – FC TVD Slavičín 2:4 (D. Ruman, J. Šustek, M. Both, A. Gerych)
FK Fotbal Třinec – FC TVD Slavičín 3:2 (M. Dorúšek, J. Šustek)

Umístění ve skupině: 2. místo

Zápas o umístění
MFK Dubnica – FC TVD Slavičín 4:0

Konečné umístění: 4. místo

Komentář a hodnocení turnaje

Naši kluci předvedli v úvodních čtyřech zápasech ve skupině velmi obětavý výkon na hranici svých fotbalových možností. Postupně odehráli zápasy proti mladším přípravkám FK Lokomatíva Trnava, FC Fastav Zlín, SK Baťov 1930 a FK Fotbal Třinec. V posledním zápase ve skupině mladší přípravka Slavičína bojovala s přípravkou FK Třince o první místo ve skupině. V remízovém utkání po dvou chybných rozhodnutích sudího jdoucích po sobě kluci na pár vteřin přestali hrát a dostali branku, která znamenala prohru, kdy nám zároveň uteklo finále turnaje. Přípravka nakonec zakončila turnaj celkovým čtvrtým místem, když v pátém zápase o třetí místo nestačili na MFK Dubnicu. Hru, kterou přípravka Slavičína předváděla ve skupině byla fyzicky náročná a to se potom projevilo v proti MFK Dubnica, kdy nám chyběli síly.

Chci poděkovat všem klukům mladší přípravky za předvedený fotbal na turnaji a rodičům, kteří dali na první místo turnaj v Otrokovicích před jinými aktivitami.

trenéři Tibor Šustek a Adam Gerych


Starší přípravka

Sestava

J. Malaník, Š. Šimoník, Š. Šuráň, T. Križko, J. Marek, T. Tělupil, R. Cuřín, O. Liška, S. Mikovčík, M. Cekira

Komentář

Dne 5.5.2018 se naše starší přípravka zúčastnila mezinárodního turnaje v Otrokovicích, který každoročně pořádá Baťov 1930. Tento turnaj má velmi vysokou úroveň, které jsme letos nedokázali konkurovat, ale postupně. Byli jsme nalosováni do skupiny s domácím Baťovem, FC Bruntálem, slovenskou Trnavou a Třincem.

První utkání za větrného slunečného počasí jsme odehráli s domácím Baťovem, kde jsme po vyrovnaném zápase prohráli 4:3. Druhým soupeřem byl FC Bruntál, se kterým se ukázala naše asi největší slabina a to zakončení. Přes spoustu šancí jsme nedokázali vstřelit více než jednu branku a tedy prohráli 1:6. Následně jsme hráli proti slovenskému soupeři z Trnavy, kde jsme se od pozdějšího vítěze turnaje mohli jen učit, jak precizně pracovat s míčem a skoro 100% zakončovat vytvořené šance. Poslední zápas ve skupině jsme prohráli i s Třincem. Ve skupině jsme skončili na 5. místě a v posledním zápase o umístění jsme prohráli s SK Zlín 1930 4:1.

Konečné umístění: 10. místo

Hodnocení

V tomto turnaji jsme obsadili poslední příčku s myšlenkou, že neustále je se kde zlepšovat. Musíme sportovně uznat sílu a dovednosti soupeřů, na které jsme v tomto turnaji bohužel nestačili.

trenéři Petr Cuřín a Petr Lukáš