Roli favorita zvládli dorostenci na jedničku. Soupeř z Napajedel nekladl odpor


/Slavičín/ V jasné pozici favorita vstupovali slavičínští dorostenci do zápasu s Napajedly. V prvním poločase si se soupeřem dělali co chtěli a nasázeli mu pět branek. Ve druhém vůbec nepolevili a skóre postupně navyšovali až na  8:0. Jen tak dál!

FC TVD Slavičín

8:0 (5:0)

Branky: 3xFojtů, 2xL. Zámečník(BO), Šmotek, Ondruš, Dobiáš
Sestava FC TVD Slavičín
Gergela – Miklas, Blažek, Ondruš, Dobiáš – L. Šebák, Šmotek, Kamenčák, L. Zámečník(BO), Staněk – Fojtů
Střídali: Melichařík, Švadleňák

Pozápasový komentář

Při pohledu na tabulku dorostenců bylo jasné, kdo bude v sobotním utkání favorit. ,,Je to tak. My jsme byli favoriti a tak jsme to řekli i klukům. Neschováváme se za to a říkáme to hráčům, jak to opravdu je. I díky té úloze favorita jsme kluky nabádali, aby pokud možno rozhodli do poločasu. Kluci tohle splnili do puntíku, kdy poločas skončil 5:0 a byla tam ještě spousta zahozených šancí. Měli jsme radost, že celá jedenáctka splnila přesně to, co jsme chtěli,“ hodnotí pozitivně první poločas zápasu proti Napajedlům trenér Petr Švach.

Při takových zápasech se většinou druhá půle dohrává, ale tentokrát tomu bylo jinak. ,,Na to jsme je samozřejmě upozorňovali, že druhé poločasy za takového stavu bývají horší. Jasně jsme jim řekli, že to jenom vyloženě záleží na nich, co předvedou. Sice bylo opravdu vedro, ale i druhý poločas snesl přísnější měřítko. Byly tam nádherné akce, které skončily gólem. Od začátku šli kluci naproti tomu vítězství a výsledek 8:0 odpovídá celému zápasu,“ shrnul spokojeně vysokou výhru mladý trenér.