Na půdě lídra z Uherského Brodu urval slavičínský dorost vítězství v penaltovém rozstřelu

foto: cskub.cz

/Uherský Brod/ Dorost se o víkendu utkal s lídrem Krajského přeboru, Uherským Brodem. Zápas se hrál za velmi teplého počasí a naši mladí hráči předvedli velmi bojovný výkon, díky němuž si odvezli z Orelského stadionu dva body za vítězství po penaltách.

1:2p (0:1)

FC TVD Slavičín
Branky: Zámečník(BO)
Sestava FC TVD Slavičín
Kuja – Miklas, Blažek, Dobiáš, Janků – Zámečník(ZL), Zámečník(BO), Zvoníček, Kamenčák, Staněk – Fojtů
Střídali: Melichařík, F.  Častulík

Na podzim se naši dorostenci utkali s Uherským Brodem na umělé trávě, kde na penalty prohráli. Jak probíhala příprava na odvetu? ,,Neřekl bych, že úplně nějak speciálně. Kluky jsme nechtěli nějak přemotivovat. Věděli jsme, že jedeme k lídrovi, ale brali jsme to jako zápas každý jiný,“ odmítá spekulace o speciální přípravě na zápas proti soupeři z Uherského Brodu trenér Petr Švach.

Pozápasový komentář

,,My jsme měli vynikající vstup do zápasu, kdy si hned v první minutě kluci vytvořili gólovou šanci, kterou jsme mohli lépe vyřešit. Naštěstí nás to nemrzelo, protože hned vzápětí jsme dali krásnou branku, takže začátek nám vyšel na výbornou,“ mnul si spokojeně trenér Švach a pokračuje. ,,Vlastně celý první poločas byl velmi solidní. Bylo velké vedro, ale kluci to odmakali.“

Jestliže my jsme byli lepší v prvním poločase, tak ve druhém trenér objektivně uznal sílu soupeře. ,,Jak jsem řekl už předtím, bylo obrovské teplo a my měli jen dva kluky na střídání. Kdybych měl zhodnotit druhou půli, tak byl Uherský Brod lepším mužstvem, kdy jejich hráči spalovali hodně gólových šancí. My naopak měli v bráně Kuju, který odchytal fantastický zápas,“ vyzdvihl výkon mladého brankáře. ,,Myslím si, že domácí by si za druhou půli asi zasloužili vyhrát, ale na to se už teď nikdo ptát nebude. My to tentokrát odbránili, odbojovali, odmakali a dotáhli na penalty,“ zakončil hodnocení druhé půle.

Zápas tak dospěl do penaltové loterie, která už zpravidla bývá o štěstí. ,,Tentokrát jsme s bráchou(pozn. asistent trenéra Michal Švach) kluky upozorňovali ať se soustředí a zvládnou ty penalty. Chtěli jsme tento zápas dotáhnout do vítězného konce a to se nakonec podařilo,“ dodal spokojeně trenér Petr Švach.

Napsali o nás

19.kolo – Dorost – krajský přebor 2017/2018 – cskub.cz