Tápání slavičínského dorostu pokračovalo i v zápase proti Bojkovicím


/Bojkovice/ V druhém kole jara zajížděli naši dorostenci k mikro regionálnímu derby k nedalekému soupeři z Bojkovic. Utkání se hrálo na hlavním travnatém hřišti a od prvních minut se hrál útočný fotbal.

4:3 (4:0)

FC TVD Slavičín
Branky: 3xStaněk
Sestava FC TVD Slavičín
Gergela – Dobiáš, Ondruš, Miklas, Janků – L. Švach, Blažek, Šmotek, Melichařík, Staněk – Švadleňák
Střídali: J. Častulík

Zápasový komentář

Do první ,,výložky“ zápasu jsme se zásluhou kapitána Šmotka dostali už v páté minutě my, bohužel brankář domácích byl proti. Za pár minut po dobré kombinaci z pravé strany se dostal k zakončení Švadleňák, opět byl však proti domácí brankář. Po tomto úvodním tlaku a naší iniciativě se ovšem dostali ke slovu domácí a ukázali našim klukům, co znamená být produktivní ve fotbale. V rozmezí 15-ti minut nám dlouhými míči za obranu nadělali spousty problémů a dokázali nám nasázet 3 branky, kdy prakticky bylo po zápase. Když navíc v poslední minutě první půle, opět po brejkové situaci a nedůrazném přistoupení k bránění, domácí udeřili počtvrté, byli jsme zralí na ručník.

Po čtyřbrankovém nářezu nemohlo následovat v kabině nic jiného než velké zemětřesení. Hráči si toto zřejmě vzali k srdci a druhá půle už byla o poznání lepší. Bohužel hrát dobrý, agresivní a hlavně běhavý fotbal jen dvacet minut z devadesáti je málo. I když jsme nakonec kosmeticky upravili výsledek, na zisk nějakého toho bodu to nestačilo.

Pozápasový komentář

,,Druhý jarní zápas a druhé totální rozčarování. Snaha o odčinění nepovedeného zápasu s Lužkovicemi se nedala klukům upřít, ale dvacet minut, to je málo. To, co jsme dnes předvedli, je jeden velký průšvih.  Bez nápadu, bez agresivity, bez života. Takový je momentální obraz dorostu. Starší hráči hrají na 20% a z gólové letargie nás tahá patnáctiletý mladík Staněk, který ze dvou zápasů vstřelil 5 branek. Dnešní zápas okořenil hattrickem, ale na zisk bodů to nestačilo,“ uzavírá druhé nepovedené vystoupení ,,mladých pušek“ asistent trenéra Michal Švach.