Mladší přípravka je stále v čele. O celkovém vítězi však rozhodne poslední turnaj v Bojkovicích

/Luhačovice/ Poprvé v satelitním turnaji jsme neskončili na stupních vítězů, ale i přes to zůstáváme nadále v celkovém pořadí na prvním místě. Rozhodně tak poslední turnaj konaný v Bojkovicích!

Sestava

T. Homola, J. Šustek, Š. Ptáček, J. Vacula, I. Valenta, J. Valenta, A. Ptáček, A. Gerych, D. Ruman, M. Dorúšek, Š. Uher, H. Matouchová, M. Both, J. Borán

Střelci

D. Ruman, M. Dorúšek, M. Both

Hodnocení a komentář

Do turnaje jsme nastupovali téměř v kompletní sestavě s počtem 14 hráčů, což budilo pozornost až nepopsatelný úsměv trenérů ostatních přípravek, protože normální počet je maximálně 8 hráčů.

Před turnajem jsme si uvědomovali, že budeme muset při tak velké počtu hráčů z naší strany přizpůsobit sestavu přípravky Slavičína a kostru týmu mladší přípravky rozdělit do více skupin, abychom byli schopni nějakým způsobem konkurovat hře výběru nejlepší hráčů přípravek na tomto turnaji.

Dalo se předpokládat, že tento experiment nasazením tak velkého počtu hráčů Slavičína do turnaje nám nepřinese nic dobrého. Naši kluci s tím bojovali po celou dobu pěti zápasů. Obraz naší hry byl následovný. Hra byla rozkouskovaná, kluci se nedostali do tempa a nebyli schopni dostat soupeře pod souvislý tlak a navíc v zápase, který trvá 15 minut každý strávil na palubovce 3-4 minuty a z toho pramenila v určitých herních situacích ukvapená hra.

Přes všechny problémy způsobené při hře s tak velkým počten hráčů kluci předvedli solidní výkon. Od úspěchu v turnaji nás dělila jediná branka v posledním zápasu s Vizovicemi, kde rozhodčí zapomněl, že nepíská dospělé muže, ale přípravku a zapískal nám nastřelenou ruku, což se v příravce nepíská! Z následného tresného kopu jsme ikasovali branku, která byla jediná v zápase s Vizovicemi a způsobila náš nejhorší výsledek v jednom kole satelitu.

Do posledního kola satelitu v Bojkovicích budeme nastupovat s 4 bodovým vedením na druhý Uherský Brod. To nám dává nepatrnou výhodu, ale při účasti všech našich kluků nás to vrací zpět na stejnou startovní čáru s Uh.Brodem, se kterým budeme hrát o první místo v satelitu.

Pokud se vrátíme o tři roky zpět, kdy se na prvním tréninku benjamínků sešli kluci ze všech částí Slavičína a okolí, tak nikdo nepředpokládal, že budeme za pár sezon předvádět fotbal, se kterým můžeme konkurovat těm nejlepším přípravkám z našeho okolí. Kluci svým téměř profesionálním přístupem v trénincích v sobě vybudovali chuť hrát fotbal. Za minulé sezony dokázali vyhrát s mnohem kvalitnějšími týmy přípravek jako jsou např. 1.FC Slovácko, FC Fastav Zlín, AS Trenčín, MFK Dubnica a mnoho dalších. Kluci si jistě zaslouží odměnu v podobě vítězství v turnaji, nicméně navzdory tomu jakým výsledkem závěr satelitu ukončíme, jsou pro nás trenéry kluci mladší přípravky vítězové už dnes.

trenéři Tibor Šustek a Ivan Gerych

Výsledky

FC Elseremo Brumov 0:0 FC TVD Slavičín FC TVD Slavičín
ČSK Uherský Brod 1:0 FC TVD Slavičín FC TVD Slavičín
TJ Spartak Valašské Klobouky 0:1 FC TVD Slavičín FC TVD Slavičín
SK SV Bojkovice Bojkovice 1:2 FC TVD Slavičín FC TVD Slavičín
SK Vizovice SK Vizovice 1:0 FC TVD Slavičín FC TVD Slavičín

 

Tabulka turnaje v Luhačovicích

Poř. Tým V R P S B
1. Bojkovice SK SV Bojkovice 3 1 1 7:4 10
2. ČSK Uherský Brod 3 0 2 4:3 9
3. FC ELSEREMO Brumov 2 2 1 5:3 8
4. FC TVD Slavičín FC TVD Slavičín 2 1 2 3:3 7
5. SK Vizovice SK Vizovice 2 0 3 4:5 6
6. TJ Spartak Valašské Klobouky 1 0 4 1:6 3

 

Celková tabulka turnaje po 5. kole

Poř. Tým V R P S B
1. FC TVD Slavičín FC TVD Slavičín 18 4 3 49:17 58
2. ČSK Uherský Brod 16 6 3 47:16 54
3. Bojkovice SK SV Bojkovice 12 4 9 46:29 40
4. SK Vizovice SK Vizovice 9 3 13 27:37 30
5. FC ELSEREMO Brumov 6 5 14 23:40 23
6. TJ Spartak Valašské Klobouky 2 2 21 8:61 8