Mladší přípravka se před koncem roku zúčastnila halového turnaje v Trebaticích

Ml. přípravka Trebatice 17 (2)

/Trebatice/ Po úvodním úspěšném satelitu v Uherském Brodě si naše mladší přípravka stihla odehrát kvalitní turnaj u našich sousedů na Slovensku. Z celkového počtu 10 týmů si nakonec vybojovala pěkné 5. místo!

Mladší přípravka si před koncem roku odskočila na halový turnaj do Trebatic nedaleko Piešťan. Hlavním důvodem, proč se turnajů na Slovenku účastníme, je kvalita přípravek našich sousedů, která je o třídu lepší než u nás. Pro nás to znamená, že na Slovensku se učíme hrát fotbal. Díky každému zápasu odehraném na tomto turnaji získáváme hodně zkušeností. Naši kluci musí v těchto turnajích ukázat na hřišti hru na hranici možností pokud chtějí uspět. Na turnaj jsme odjeli v neúplné sestavě, ale mladší přípravka i přesto předvedla kvalitní výkon. Na turnaj se sjelo celkem deset týmů.

Sestava

T. Homola, J. Vacula, J. Šustek, P. Šoman, H. Matouchová, J. Valenta, D. Ruman, A. Gerych

Střelci

5xA. Gerych, 3xJ. Šustek, J. Vacula, D. Ruman

Komentář k zápasům

V prvním zápase naší skupiny jsme nastoupili proti FK Pohronie. První branku do sítě soupeře dal Adam Gerych a za pár minut jej následoval Jakub Šustek. Vedení se nám udržet nepovedlo a FK Pohronie srovnalo na 2:2. Ještě v závěru utkání jsme měli několik šancí utkání zlomit na naši stranu, ale chybělo štěstí. Výsledek 2:2 pro nás v tu chvíli nebyl doceněn. Turnaj však  ukázal, že jsme byli jediným týmem, který obral FK Pohronie o body. Další zápas jsme odehráli proti FK Dúbravka. Předem jsme věděli, že budeme hrát o výsledek. V první půli utkání jsme se drželi na stavu 0:0, ale pak se projevila síla v podání kluků z Bratislavy, kteří konec zápasu přetavili v jejich čtyřbrankové vedení. Pro mladší přípravku Slavičína to byla jediná porážka v turnaji! Ve třetím útkání ve skupině A jsme nastoupili proti TJ Krajné. Výhru Slavičína 3:0 zařídili Adam Gerych, Jakub Šustek a Pepa Vacula. V posledním zápase ve skupině Slavičín nastoupil proti domácím CFM JA. Byl to nejlepší výkon ve skupině, který naše přípravka předvedla. Na začátku utkání jsme šli do vedení po brankách Jakuba Šustka a Adama Gerycha, ale to byl jenom začátek fotbalové přestřelky, kdy domácí dorovnali na 2:2. Do vedení jsme se opět dostali po střele Davida Rumana, ale domácí opět srovnali na 3:3. Na konci tohoto brankového představení vystřelil výhru Slavičína specialista na branky ve vyrovnaných zápasech Adam Gerych. Po vyhodnocení skupin A a B nám připadl zápas o páté místo se Sokolem Hrušky CZ. Utkání se Sokolem Hrušky rozhodl po chybě obránců soupeře Adam Gerych jediným golem utkání.

Hodnocení

,,Turnaj hodnotím z pohledu toho, že jsme z pěti utkání prohráli pouze jednou, jako úspěšný. Štěstí nám nepřálo jen v jedné věci, kdy týmu Dúbravky neuznal sudí regulérní gól a to mělo za následek, že jsme nehráli o třetí místo, ale takový je fotbal. Celá věc s neuznanou brankou FK Dúbravky měla dohru při závěrečném vyhlášení, kdy se slovně napadali aktéři incidentu. Celkově chci poděkovat kluků mladší přípravky Slavičína za vynikající výkon v turnaji CFM JA Trebatice a rodičům našich kluků, kteří byli součástí fotbalové neděle na Slovensku,“ zhodnotil povedený turnaj u našich sousedů trenér Ivan Gerych.

Výsledky

FK Pohronie FK Pohronie 2:2 FC TVD Slavičín FC TVD Slavičín (A. Gerych, J. Šustek)
FK Bratislava Dúbravka FK Dúbravka 4:0 FC TVD Slavičín FC TVD Slavičín
FC TVD Slavičín FC TVD Slavičín 3:0 Rovnosť Krajné TJ Rovnosť Krajné (A. Gerych, J. Šustek, J. Vacula)
CMF JA CMFJA 3:4 FC TVD Slavičín FC TVD Slavičín (2xJ. Šustek, A. Gerych, D. Ruman)
Sokol Hrušky CZ Sokol Hrušky 0:1 FC TVD Slavičín FC TVD Slavičín (A. Gerych)

Konečné pořadí turnaje

Poř. Tým
1. FK Pohronie FK Pohronie
2. MFK Dubnica MFK Dubnica
3. FK Dúbravka FK Bratislava Dúbravka
4. MFK Topoľčany MFK Topoľčany
5. FC TVD Slavičín FC TVD Slavičín
6. Sokol Hrušky Sokol Hrušky CZ
7. SFK Sereď ŠFK Sereď
8. CMFJA CFM JA
9. Spartak Myjava Spartak Myjava
10. Rovnosť Krajné TJ Rovnosť Krajné

Fotogalerie