Podzimní hodnocení áčka: Převládá spokojenost s předváděnou hrou, mrzí neproměňování šancí

S velký odstupem času jsme s trenérem áčka Pavlem Prešnajderem zhodnotili nejen podzim v našich barvách, ale i jeho pocity v nové roli a lehce naťukli zimní přípravu.

Podzimní hodnocení sezóny začal trenér Pavel Prešnajder trochu jinak. ,,Když to vezmu od úplného začátku, tak ve mně převládala rozpačitost z toho, jak to všechno bude vypadat. V přípravných zápasech a celkově v celém období bylo hodně absencí, z čehož jsem měl obavy,“ popisuje své dojmy ze začátku svého působení a dodává. ,,Postupně se to však vykrystalizovalo a výkony šly nahoru, kdy na konci jsme předváděli hru, kterou bychom chtěli hrát.“

Ve Slavičíně si všichni fanoušci zvykli na umístění v horní polovině tabulky a pod novým trenérem tomu nebylo jinak. ,,S vedením jsme se bavili a doufali v to, že bychom se mohli pohybovat do 5. místa, což jsme nakonec splnili,“ povídá mladý kouč, ale v jeho hlase lze nalézt lehké zklamání. ,,Když člověk vnímá průběh toho celého podzimu, tak někde jsme měli štěstí, někde smůlu, ale když bychom uhráli ještě ty tři body, tak jsme na dostřel prvnímu,“ povzdechne si nad pěti bodovou ztrátou na první tým tabulky, ale ihned si neodpustí dovětek o tom, že stejně je spokojený s umístěním.

O čem se příliš nemluvilo bylo, že trenér Prešnajder měl nového asistenta, Přemysla Dorušku. ,,Přemu znám hodně dlouho. Hrávali jsme spolu už v dorostu a máme stejný pohled na fotbal. Samozřejmě někdy jsme si v něčem oponovali, ale to není na škodu, protože to vidíme více pohledy, ale v konečném důsledku jsme se vždy shodli,“ popisuje průběh spolupráce a vyzdvihuje kvality svého asistenta. ,,Jsem s ním velmi spokojený, protože on ty trenérské zkušenosti má mnohem větší a určitě byl nejen pro mě, ale i pro Slavičín, velkým přínosem a jsem moc rád, že naše spolupráce bude pokračovat dále.“

[cq_vc_gallery images=“5906,5907″ itemwidth=“300″]

,,Myslím si, že jsme dokázali přehrávat soupeře kromě jednoho zápasu v Kozlovicích. Vždy jsme byli skoro ve všech zápasech lepším týmem, hodně drželi balón, dobře kombinovali a naše hra byla v určitých chvílích hodně slušná,“ vyzdvihl pozitivum svého týmu trenér Prešnajder.

,,Nemůžu říct, že by se nám něco nepovedlo. Pořád se všichni učíme. Jak tým, tak i já, protože pořád se máme v čem zlepšovat. Když bych však měl být konkrétní, mrzí mě hodně neproměňování šancí,“ je si vědom slabiny mančaftu.

,,Vždy mám dobrý pocit, když vyhrajeme,“ povídá se smíchem ambiciózní kouč a pokračuje. ,,Dobrý zápas jsme zahráli s Havířovem a když vezmu i ty poslední zápasy sezóny, tak tam jsem byl spokojený skoro v každém.“

,,Nejhorší zápas byl pro mě v Kozlovicích. To byla z naší strany bezmoc. Potom se nám nepovedlo domácí utkání s Frýdlantem, kde jsme prohráli a pak taky bezbrankové utkání s Novými Sady, kteří to celé odbránili na šestnáctce,“ kroutí kouč hlavou nad nepovedenými zápasy.

,,Když to vezmu postupně, tak nejlepší posun udělal Dan Zvoníček. Rostl trénink od tréninku a ke konci už naskočil do základní sestavy a byl plnohodnotným členem. Dále vidím velký příslib v Lukáši Šebákovi, který prokazoval dobré výkony v dorostu, béčku a nakonec i u nás. Ze starých hráčů pak vyčníval Pavel Elšík, který když se vrátil z dovolené, tak se lepšil zápas od zápasu a prokazoval velkou kvalitu. Potěšil mě i Tomáš Švach, který odehrál všechny zápasy bez střídání a v neposlední řadě Petr Švach, který pořád ukazuje, že i když je nejstarší, tak je stále platný.“


Zimní příprava

,,Začneme 18. ledna, kdy nás čeká soustředění ve Velkých Karlovicích, což bude takový zahajovací blok. Bude to spíše hodně o běžkách a výšlapech, kde trochu utužíme i partu. Další týden se začnou prolínat třífázové až čtyřfázové tréninky, kdy o víkendu nás čeká vždy přátelské utkání. Celkem odehrajeme sedm přátelských zápasů. Dá se říct, že veškeré tréninky budou probíhat na umělé trávě, kde máme velmi dobré zázemí,“ poodhaluje plány na zimní přípravu trenér Prešnajder.

Nejen fanoušky, ale i široké okolí vždy zajímají hráčské přesuny v týmu. ,,Máme naťuklé dva až tři fotbalisty, kteří by mohli přijít. Od jednoho už máme příslib, že půjde s námi do přípravy a s dalšími teprve budeme jednat,“ nastiňuje možné příchody do mančaftu a dodává, že doplnit tým by chtěl i zevnitř klubu. ,,Ještě si chci sednout s trenérem béčka a dorostu, abychom k nám do tréninku posunuli hráče, kteří pracovali dobře v podzimní části. Chci rozložit síly a hlavně se podívat na naše mladé naděje, kteří šanci určitě dostanou,“ zakončuje své plány v zimní přípravě kouč Pavel Prešnajder.

Předchozí hodnocení

Podzimní hodnocení dorostu: První místo v tabulce hovoří za vše

Podzimní hodnocení béčka: Po špatném začátku se mužstvo vyhouplo do lepšího středu tabulky